Loading...
X

champagnesaus-klasisk

150 g smør

0 g sjalottløk finhakket

100 g sjampinjonger i tynne skiver

g solbær

g tranebær

rød portvin

tørket skal av en appesin

3 dl kalvekraft

3 dl viltkaft

søte eppler

1 1/2 dl vann

20 g sukker

1/2 kanelstang eller en klype malt kannel

saft av en  halv sitron

1 kg slangeagurk

150 g løk

1 grønn paprika

1 rød paprika

1 rød chili

5 dl hvitvinseddikk med extragin

300 g lysebrunt sukker

en klype malt nellik

1 ts gurkemeie

2 ts sennepskorn

1 ts fenikkelfrø

3 ss olje

500 g avskjær av vilt feks reinsdyr hjort hare villsvin skåret i biter

100 g gulrot

2 dl kokt marinade

1 Klasisk Bouquet garni

hvite

grønne

rosa

pepperkorn støtt

40 g kaldt smør i terninger a 5-10 g

2 ts ripsgele

2 ss kremfløte

1 ts worchestersaus

det ytre skallet av en sitron forvellet og skåret i tynne strimmler

3 dl plomeroliven av beste kvalitet

1 posjon peppersaus

20 g bitter sjokolade minst 70% kakao smeltet

75 g gåseleversmør

villfugl skrog

300 g gresskarkjøtt i små terninger

1/2 dl bringebæreddik hjemmelaget eller ferdigkjøpt

2 dl hvitvin sauternes eller barsac

5 dl grønnsakskraft

1 vaniljestang splittet på langs

3 stjerneanis

6 godt modene fiken det i 6 biter

1 ss pulverkaffe oppløst i 1 ss vann

500 g ferskner helst gule skrelt utsteiner og skåret i store biter

60 g mateppler skrelt og revet

125 g godt modene tomater flådd utkjernet og hakket

skallet av 1 lime finhakket

1/2 ts malt muskatt

1/2 ts malt hvit pepper

1 hvitløksfedd knust

10 g ingefær finhakket

70 g mandelspon

375 pærer skrelt utkjernet og skåret i store biter

60 g sultanrosiner

1/4 ts kajennepepper

en klype safranpulver eller tråder

150 g bjørnebær

24 druer flådd og uten steiner

1/2 ammagnac eller konjakk

5 dl rødvin helst fra cotes du rohne

1 ts femkrydder kinesisk

salvieblader

2 villender

2 bekkasiner

4 skogduer

5 einerbær støtt

1 timiankvist

1/2 laurbærblad

150 g tranebær

1 nellikspiker

150 g blåbær

2 dl kaldt vann

3 1/2 dl kokekraft fra skjell som blåskjell

kamskjell

østers

hjerteskjell etc

fiskekraft

kokekraft fra skjøkreps

helst bordeauxvin

laget med røvin

16 skjøkrepshoder rå eller kokt i grove biter 1 eller 2 ekstragonkvister

4 dl champange brut

1 dl jordnøttolje

10 g hvetemel

3 dl beshmelsaus

1 ts sterk dijonsennep

1 ts engelsk sennepspulver oppløst i noe dråper vann

1 ss klippet estragon

en liten klype karri

7 grønne pepperkorn godt avrendt

100 g yoghurt naturell

1 ss finklippet bladpersille

400 g brønnkarse

40 g lys jevning varm

60 g rekesmør

60 g kokte og rensede reker

1 liten rød paprika renset og skåret i tynne strimler

50 g bassilikum grovhakket

4 eggeplommer

4 dl fiskeveloute

2 ss hakket persille

250 g skrelte mandariner delt i skinnsfrie båter

2 ss appelsinlikør

feks grand marnier

det ytre gule skallet av en mandarin skåret i tynne strimler og forvellet kan sløyfes

3 dl lettøl

1 dl tørr vermut helst nolly prat

en klype paprika

80 g pistasjesmør

2 dl kremfløte blandet med 3 eggeplommer

20 g blandede tørkede urter malt malt eller støtt like deler av

lavendelblomster

dillfrø

limeskall

einrbær

korianderfrø

rød pimento eanis og 2 nellikspiker pakket i gaspose

» 1 ss granateplesaft grenadin hvis du ikke bruker blodappelsiner 200 d modene bananer skrelt velkt

» 3 dl basissukkerlake

» 2 ss pulverkaffe

» 1/2 dl tia maria

» 40 g frisk mynte

» 1 ss finklippede mynteblader

» noen dr&aring per gr&oslash nn konditorfarge

» fr&oslash fra 1 veniljestang delt i to p&aring langs skrapt ut med en knivspiss

» 2 ts maisena r&oslash rt ut i 2 ss melk

» 3/4 m&oslash rk rom

» 20 g sultanrosiner forvellet skylt i kaldt i kaldt vann og godt avrendt

» 100 g us&oslash tet kakaopulver

» 200 g bitte sjokolade

» 250 g hvit sjokolade

» 3/4 ts karvefr&oslash

» liste over sauser&nbsp

» 125 g sm&oslash r romstemperert

» salt

» nykvernet sort&nbsp pepper

» &nbsp»

    »

  • » » Ha&nbsp xx ingrediensene i en morter
    » tilsett

» »

  • » » alt sm&oslash ret p&aring en gang

»

  • » » sm&oslash rret litt om gangen n&aring r alt er blandet&nbsp

»

  • » » bland godt og smak til med salt og pepper

»

  • » » eller foodprosessor bolle og bland dem godt sammen med en xx og smak til med salt og pepper

»

  • » » f&oslash r du gnir sm&oslash ret gjennom en sikt med en plastslikkepott&nbsp &nbsp

»

  • » » bruk plastfolie og trill sm&oslash rret en eller to p&oslash lser som legges i kj&oslash leskapet eller fryseren frem til det skal brukes

» TilberedingsTid : minutter&nbsp KokeTid :&nbsp minutter

» marineringstid: &nbsp minutter

» mengde:&nbsp &nbsp g

» Posjoner:

» Sause au

» sause aux&nbsp

» Concombre marine au viniagre

» chutney aux

» E

» brukes i :

    »

  • » » pr&oslash v selv

» Bedre saus

;;1″ 153 28.03.2013 23:21 43 07.04.2013 08:05 43 0 0000-00-00 00:00:00 28.03.2013 23:21 0000-00-00 00:00:00 {«image_intro»:»»,»float_intro»:»»,»image_intro_alt»:»»,»image_intro_caption»:»»,»image_fulltext»:»»,»float_fulltext»:»»,»image_fulltext_alt»:»»,»image_fulltext_caption»:»»} {«urla»:null,»urlatext»:»»,»targeta»:»»,»urlb»:null,»urlbtext»:»»,»targetb»:»»,»urlc»:null,»urlctext»:»»,»targetc»:»»} {«show_title»:»»,»link_titles»:»»,»show_intro»:»»,»show_category»:»»,»link_category»:»»,»show_parent_category»:»»,»link_parent_category»:»»,»show_author»:»»,»link_author»:»»,»show_create_date»:»»,»show_modify_date»:»»,»show_publish_date»:»»,»show_item_navigation»:»»,»show_icons»:»»,»show_print_icon»:»»,»show_email_icon»:»»,»show_vote»:»»,»show_hits»:»»,»show_noauth»:»»,»urls_position»:»»,»alternative_readmore»:»»,»article_layout»:»»,»show_publishing_options»:»»,»show_article_options»:»»,»show_urls_images_backend»:»»,»show_urls_images_frontend»:»»} 3 39 1 47 {«robots»:»»,»author»:»»,»rights»:»»,»xreference»:»»} 0 *

<span

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.