Loading...
X

flambert-fikensaus

175 g tørkede fikener

ca 1/2 dl konjakk

1 ss smør

1/2 dl hakkede valnøtter

2 dl creme fraiche

2-3 dl grønnsaksbuljong

salt 

sort

pepper 

  • skjær fiken i så
  • små biter som mulig
  • legg dem i en bolle
  • dekk dem med
  • konjakk og la dem ligge
  • og trekke
  • i ca 1 time
  • smelt smøret
  • i en kjele
  • legg valnøttene oppi
  • hell fiken 
  • og konjakk blandingen
  • og tenn på
  • vent til flammene slukner
  • og tilsett så
  • creme fraiche
  • rør hele tiden
  • spe med buljongen
  • til riktig konsistens
  • smak til med salt og pepper
  • hell sausen over nykokt pasta
  • serveres som en spennende forret
  • eller som tilbehør til svinefillet
  • eller fjerkre 
  •  
  • 4 posjoner
  •  
  • pasta 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.