fargerike-gonsakssauser
3. september 2014
Saus på 1-2-3
1 feed hvitløk
2 sjalottløk
2 ss revet frisk ingefær
4 gule paprika
i biter
1 ss timian
hakket
1 laurbærblad
2 1/2 hønsbuljong
utblandet
1 ss olje til steking
- skrell og finhakk hvitløk og shalottløk
- skrell og riv ingefær
- fres hvitløk sjalottløk og ingefær
- mykt i olje i en kjele
- ha i resten av ingrediensene
- og spe med buljong
- la alt koke på svak varme
- til paprikaen er myk
- fjern laurbærbladet
- og kjør sausen glatt
- og fin med en stavmikser
- eller foodprosessor
- til rød saus bruker rød paprika
- og soltørkede tomater
- til grønn saus bruker du
- Grønn paprika squash og vårløk
- som gir en flott farge
- bruk samme fremgangsmåte som vist over.
- ønsker du en tynnere konsistens kan
- du spe med med buljong
- Tips lag doble posjoner
- og frys ned i små posjoner
- da har du altid en god grønsakssaus på lur.
- Enklere kan der ikke bli
- kjør grønnsakene med en
- stavmikseren sammen
- med krydder
- og vips så har du deilige grønnsakssauser
- som du kan servere til pasta
- som dipp eller
- som tilbehør til en annen middag.
Siste kommentarer