vaniljesaus-klasisk
27. september 2014
6 eggeplommer
125 g sukker
5 dl melk
1 vaniljestang delt på langs
- pisk eggeplommene med en tredjedel av sukkeret
- i en bolle til eggedosis
- ha i melk vaniljestang og
- resten av sukkeret i en kasserolle
- rør med en visp noen sekunder og
- kok opp
- hell den kokende melken over eggeneplommene
- under konstant pisking
- ha blandingen tilbake i kasserollen og
- varm den forsiktig opp
- under konstant omrøring
- over lav varme
- til temperaturen på vaniljesausen holder 80oC
- den skal være så tykk at den dekker baksiden
- av en treskje og fingeren din etterlater spor
- når du lar den gli gjennom sausen
- ta opp vaniljestangen og
- hell straks sausen over i en ren bolle
- med is for at avkjølingen skal gå fortere
- rør av og til med en treskje
- for og forhindre at sausen koagulerer og
- for å hindre at det danner seg snerk
- så snart sausen er helt avkjølt
- dekker du bollen med plastfolie og
- lar den stå i kjøleskapet i 2 timer
- men ikke lenger enn 2 døgn
TilberedingsTid : 15 minutter KokeTid : 5 minutter
mengde: 7 1/2 dl
Posjoner:
creme anglaise
Vanlijesaus passer til utallige desserer
for å få en lett skummende velsmakende saus
som du kan servere til varme desserter som
eplecharlotte varm rispudding eller sjokoladesuffle
varmer du vaniljesausen litt og
tilsetter litt grand marinier champangne eller annen alkohol
og kjører den i hurtigmikseren i 30 sekunder
sausen kan også brukes som basis for vaniljeis enkelt
Kaffesaus:
erstatt vaniljen med 2 ss pulverkaffe
sjokoladesaus :
erstatt vaniljen med 60 g smeltet bitter sjokolade
Bedre saus
Siste kommentarer