Loading...
X

vaniljesaus-klasisk

6 eggeplommer

125 g sukker

5 dl melk

1 vaniljestang delt på langs

  • pisk eggeplommene med en tredjedel av sukkeret
  • i en bolle til eggedosis
  • ha i melk vaniljestang og
  • resten av sukkeret i en kasserolle
  • rør med en visp noen sekunder og
  • kok opp
  • hell den kokende melken over eggeneplommene
  • under konstant pisking
  • ha blandingen tilbake i kasserollen og
  • varm den forsiktig opp
  • under konstant omrøring
  • over lav varme
  • til temperaturen på vaniljesausen holder 80oC
  • den skal være så tykk at den dekker baksiden
  • av en treskje og fingeren din etterlater spor
  • når du lar den gli gjennom sausen
  • ta opp vaniljestangen og
  • hell straks sausen over i en ren bolle
  • med is for at avkjølingen skal gå fortere
  • rør av og til med en treskje
  • for og forhindre at sausen koagulerer og
  • for å hindre at det danner seg snerk
  • så snart sausen er helt avkjølt
  • dekker du bollen med plastfolie og
  • lar den stå i kjøleskapet i 2 timer
  • men ikke lenger enn 2 døgn  

TilberedingsTid : 15 minutter KokeTid : 5 minutter

mengde: 7 1/2 dl

Posjoner:

 creme anglaise

Vanlijesaus passer til utallige desserer

for å få en lett skummende velsmakende saus

som du kan servere til varme desserter som

eplecharlotte varm rispudding eller sjokoladesuffle

varmer du vaniljesausen litt og

tilsetter litt grand marinier champangne eller annen alkohol

og kjører den i hurtigmikseren i 30 sekunder

sausen kan også brukes som basis for vaniljeis enkelt

 

Kaffesaus:
erstatt vaniljen med 2 ss pulverkaffe

sjokoladesaus :
erstatt vaniljen med 60 g smeltet bitter sjokolade

Bedre saus

 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.