mongosaus-sauce-a-la-mangue
28. september 2014
3 dl fiskekaft
7 g grønne pepperkorn
godt avrendt
2 dl kremfløte
1/2 dl ammagnac
eller konjakk
en liten klype karri
100 g yoghurt naturell
1 ss finklippet bladpersille
1 moden mango ca 250 g
salt
nykvernet sort pepper
- Ha skrell mangoen med en skarp kniv og
- skjær vekk kjøttet rundt steinen
- ha kjøttet i en kasserolle med brennevin
- karri og grønn pepper og
- la det småkoke over svak varme i 5 minutter
- hell på fiskekraft og
- la det småkoke i 20 minutter
- tilsett fløten og
- la det koke i 5 minutter til
- trekk kasserollen av varmen og
- tilsett yoghurten
- ha sausen over i en hurtigmikseren og
- kjør den i 30 sekunder
- sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil
- og smak til med salt og pepper
- server straks eller
- hold den varm
må ikke koke
i vannbad - rør inn persillen rett før servering
TilberedingsTid : 10 minutter KokeTid : 40 minutter
marineringstid: minutter
mengde: g
Posjoner: 6
Sause a la mangue
denne forfriskende fruktige sausen egner seg perfekt
til utendørs måltider om sommeren
den er fin til stekt eller grillet fisk og
til skalldyr som skjøkreps og hummer
brukes i :
- prøv selv
Bedre saus
Siste kommentarer