ferskensaus
27. september 2014
30 g smør
30 g sukker
2 godt modene ferskener
skrelt og skåret i terninger
1/4 dl konjakk 3 ss rødvinseddik
1 dl rødvin helst burgunder
1 nellikspiker
1 1/2 ts fernikkelfrø
3 dl kalvekraft
40 g kaldt smør i terninger a 5-10 g
salt
nykvernet pepper
- smelt smøret i en dyp stekepanne
- tilsett sukker og
- rør med en treskje
- så snart sukkeret er karamelisert og
- begynt å få farge
- har du i ferskenterningene og
- øker varmen la det surre
- under konstant omrøring
- til ferskenene har
- falt helt sammen til en purè
- tilsett konjakken og
- etter 30 sekunder eddiken
- etter 1 minutt heller du på vinen og
- tilsetter nellikspiker og fenikkelfrø
- kok opp og
- la det småkoke i 10 minutter
- skum overflaten med
- en hulsleiv ved behov
- hell på kalvekraften og
- la sausen småkoke
- i omtrent 30 minutter
- til den dekker baksiden av en skje
- sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil og
- visp inn smøret
- litt om gangen
- smak til med salt og pepper og
- server straks
TilberedingsTid : 10 minutter KokeTid : 1 time
mengde:
Posjoner: 4
Sauce aux peches
En delikat fuktig saus til fjærkre som due og and
Bedre saus
Siste kommentarer