Loading...
X

ferskensaus

30 g smør

30 g sukker

2 godt modene ferskener
skrelt og skåret i terninger

1/4 dl konjakk 3 ss rødvinseddik

1 dl rødvin helst burgunder

1 nellikspiker

1 1/2 ts fernikkelfrø

3 dl kalvekraft

40 g kaldt smør i terninger a 5-10 g

salt

nykvernet pepper

  • smelt smøret i en dyp stekepanne
  • tilsett sukker og
  • rør med en treskje
  • så snart sukkeret er karamelisert og
  • begynt å få farge
  • har du i ferskenterningene og
  • øker varmen la det surre
  • under konstant omrøring
  • til ferskenene har
  • falt helt sammen til en purè
  • tilsett konjakken og
  • etter 30 sekunder eddiken
  • etter 1 minutt heller du på vinen og
  • tilsetter nellikspiker og fenikkelfrø
  • kok opp og
  • la det småkoke i 10 minutter
  • skum overflaten med
  • en hulsleiv ved behov
  • hell på kalvekraften og
  • la sausen småkoke
  • i omtrent 30 minutter
  • til den dekker baksiden av en skje
  •  sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil og
  • visp inn smøret
  • litt om gangen
  • smak til med salt og pepper og
  • server straks

TilberedingsTid : 10 minutter KokeTid : 1 time

mengde:

Posjoner: 4

 Sauce aux peches

En delikat fuktig saus til fjærkre som due og and

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

januar 2025
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.