Loading...
X

bringebaerduftende-ostersaus-2

150 g smør

0 g sjalottløk finhakket

100 g sjampinjonger i tynne skiver

g solbær

g tranebær

rød portvin

tørket skal av en appesin

3 dl kalvekraft

3 dl viltkaft

søte eppler

1 1/2 dl vann

20 g sukker

1/2 kanelstang eller en klype malt kannel

saft av en  halv sitron

1 kg slangeagurk

150 g løk

1 grønn paprika

1 rød paprika

1 rød chili

5 dl hvitvinseddikk med extragin

300 g lysebrunt sukker

en klype malt nellik

1 ts gurkemeie

2 ts sennepskorn

1 ts fenikkelfrø

3 ss olje

500 g avskjær av vilt feks reinsdyr hjort hare villsvin skåret i biter

100 g gulrot

2 dl kokt marinade

1 Klasisk Bouquet garni

hvite

grønne

rosa

pepperkorn støtt

40 g kaldt smør i terninger a 5-10 g

2 ts ripsgele

2 ss kremfløte

1 ts worchestersaus

det ytre skallet av en sitron forvellet og skåret i tynne strimmler

3 dl plomeroliven av beste kvalitet

1 posjon peppersaus

20 g bitter sjokolade minst 70% kakao smeltet

75 g gåseleversmør

villfugl skrog

300 g gresskarkjøtt i små terninger

1/2 dl bringebæreddik hjemmelaget eller ferdigkjøpt

2 dl hvitvin sauternes eller barsac

5 dl grønnsakskraft

1 vaniljestang splittet på langs

3 stjerneanis

6 godt modene fiken det i 6 biter

1 ss pulverkaffe oppløst i 1 ss vann

500 g ferskner helst gule skrelt utsteiner og skåret i store biter

60 g mateppler skrelt og revet

125 g godt modene tomater flådd utkjernet og hakket

skallet av 1 lime finhakket

1/2 ts malt muskatt

1/2 ts malt hvit pepper

1 hvitløksfedd knust

10 g ingefær finhakket

70 g mandelspon

375 pærer skrelt utkjernet og skåret i store biter

60 g sultanrosiner

1/4 ts kajennepepper

en klype safranpulver eller tråder

150 g bjørnebær

24 druer flådd og uten steiner

1/2 ammagnac eller konjakk

5 dl rødvin helst fra cotes du rohne

1 ts femkrydder kinesisk

salvieblader

2 villender

2 bekkasiner

4 skogduer

5 einerbær støtt

1 timiankvist

1/2 laurbærblad

150 g tranebær

1 nellikspiker

150 g blåbær

2 dl kaldt vann

3 1/2 dl kokekraft fra skjell som blåskjell

kamskjell

østers

hjerteskjell etc

fiskekraft

kokekraft fra skjøkreps

helst bordeauxvin

laget med røvin

16 skjøkrepshoder rå eller kokt i grove biter 1 eller 2 ekstragonkvister

4 dl champange brut

1 dl jordnøttolje

10 g hvetemel

3 dl beshmelsaus

1 ts sterk dijonsennep

1 ts engelsk sennepspulver oppløst i noe dråper vann

1 ss klippet estragon

en liten klype karri

7 grønne pepperkorn godt avrendt

100 g yoghurt naturell

1 ss finklippet bladpersille

400 g brønnkarse

40 g lys jevning varm

60 g rekesmør

60 g kokte og rensede reker

1 liten rød paprika renset og skåret i tynne strimler

50 g bassilikum grovhakket

4 eggeplommer

4 dl fiskeveloute

2 ss hakket persille

250 g skrelte mandariner delt i skinnsfrie båter

2 ss appelsinlikør

feks grand marnier

det ytre gule skallet av en mandarin skåret i tynne strimler og forvellet kan sløyfes

3 dl lettøl

1 dl tørr vermut helst nolly prat

en klype paprika

80 g pistasjesmør

2 dl kremfløte blandet med 3 eggeplommer

20 g blandede tørkede urter malt malt eller støtt like deler av

lavendelblomster

dillfrø

limeskall

einrbær

korianderfrø

 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

januar 2025
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.