bringebaerduftende-ostersaus-2
28. september 2014
150 g smør
0 g sjalottløk finhakket
100 g sjampinjonger i tynne skiver
g solbær
g tranebær
rød portvin
tørket skal av en appesin
3 dl kalvekraft
3 dl viltkaft
søte eppler
1 1/2 dl vann
20 g sukker
1/2 kanelstang eller en klype malt kannel
saft av en halv sitron
1 kg slangeagurk
150 g løk
1 grønn paprika
1 rød paprika
1 rød chili
5 dl hvitvinseddikk med extragin
300 g lysebrunt sukker
en klype malt nellik
1 ts gurkemeie
2 ts sennepskorn
1 ts fenikkelfrø
3 ss olje
500 g avskjær av vilt feks reinsdyr hjort hare villsvin skåret i biter
100 g gulrot
2 dl kokt marinade
hvite
grønne
rosa
pepperkorn støtt
40 g kaldt smør i terninger a 5-10 g
2 ts ripsgele
2 ss kremfløte
1 ts worchestersaus
det ytre skallet av en sitron forvellet og skåret i tynne strimmler
3 dl plomeroliven av beste kvalitet
1 posjon peppersaus
20 g bitter sjokolade minst 70% kakao smeltet
75 g gåseleversmør
villfugl skrog
300 g gresskarkjøtt i små terninger
1/2 dl bringebæreddik hjemmelaget eller ferdigkjøpt
2 dl hvitvin sauternes eller barsac
5 dl grønnsakskraft
1 vaniljestang splittet på langs
3 stjerneanis
6 godt modene fiken det i 6 biter
1 ss pulverkaffe oppløst i 1 ss vann
500 g ferskner helst gule skrelt utsteiner og skåret i store biter
60 g mateppler skrelt og revet
125 g godt modene tomater flådd utkjernet og hakket
skallet av 1 lime finhakket
1/2 ts malt muskatt
1/2 ts malt hvit pepper
1 hvitløksfedd knust
10 g ingefær finhakket
70 g mandelspon
375 pærer skrelt utkjernet og skåret i store biter
60 g sultanrosiner
1/4 ts kajennepepper
en klype safranpulver eller tråder
150 g bjørnebær
24 druer flådd og uten steiner
1/2 ammagnac eller konjakk
5 dl rødvin helst fra cotes du rohne
1 ts femkrydder kinesisk
salvieblader
2 villender
2 bekkasiner
4 skogduer
5 einerbær støtt
1 timiankvist
1/2 laurbærblad
150 g tranebær
1 nellikspiker
150 g blåbær
2 dl kaldt vann
3 1/2 dl kokekraft fra skjell som blåskjell
kamskjell
østers
hjerteskjell etc
fiskekraft
kokekraft fra skjøkreps
helst bordeauxvin
laget med røvin
16 skjøkrepshoder rå eller kokt i grove biter 1 eller 2 ekstragonkvister
4 dl champange brut
1 dl jordnøttolje
10 g hvetemel
3 dl beshmelsaus
1 ts sterk dijonsennep
1 ts engelsk sennepspulver oppløst i noe dråper vann
1 ss klippet estragon
en liten klype karri
7 grønne pepperkorn godt avrendt
100 g yoghurt naturell
1 ss finklippet bladpersille
400 g brønnkarse
40 g lys jevning varm
60 g rekesmør
60 g kokte og rensede reker
1 liten rød paprika renset og skåret i tynne strimler
50 g bassilikum grovhakket
4 eggeplommer
4 dl fiskeveloute
2 ss hakket persille
250 g skrelte mandariner delt i skinnsfrie båter
2 ss appelsinlikør
feks grand marnier
det ytre gule skallet av en mandarin skåret i tynne strimler og forvellet kan sløyfes
3 dl lettøl
1 dl tørr vermut helst nolly prat
en klype paprika
80 g pistasjesmør
2 dl kremfløte blandet med 3 eggeplommer
20 g blandede tørkede urter malt malt eller støtt like deler av
lavendelblomster
dillfrø
limeskall
einrbær
korianderfrø
Siste kommentarer