cumberlandsaus
28. september 2014
1 sjalottløk finhakket
saften av 1 appelsin
1 dl kalvekraft
4 ss rødvinseddikk
12 hvite pepperkorn støtt
40 g kaldt smør i terninger a 5-10 g
2 ts ripsgele
1 ts worchestersaus
det ytre skallet av en sitron forvellet og skåret i tynne strimmler
salt
- bland sjalottløk eddik og pepper
- i en liten kasserolle og reduser mengden
- med to tredjedeler ved sterk varme
- tilsett kalvekraftportvin ripsgele
- worchestershiresaus og appelsinsaft
- kok opp senk varmen og
- la det småkoke i 20 minutter
- smak til med salt
- sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil
- ned i en bolle
- avkjøl sausen og
- sett den i kjøleskapet
- comberlandsaus skal serveres kald
rør inn sitronskallet rett før servering
TilberedingsTid : 10 minutter KokeTid : 20 minutter
marineringstid: 0 minutter
mengde: g
Posjoner: 4
Sause cumberland
denne sausen fremhever kjøttets eller terrinens særpreg på en fin måte
sausen smaker enda bedre dagen etter den er laget
brukes i :
- galantiner
- ballotiner
- svinekjøttpaier
- kaldt kjøtt av fjerkre
- kaldt kjøtt av vilt
- prøv selv
Bedre saus
Siste kommentarer