champangesaus-med-morkler
25. september 2014
75 g friske morkler eller
30 g tørkede morkler
bløtlagt i kokende vann i 1 time
4 dl hønseveloute
2 dl champagne brut
2 dl kremfløte
80 g gåseleversmør
salt
nykværnet pepper
- rens soppen
- skjær av den nederste del av stilken
- del den i to eller i fire hvis de er veldig store
- skyll soppen i kaldt vann for å fjerne jord og sand
- klapp den tørr med et kjøkkenhåndkle
- hvis du bruker tørkede morkler
- lar du dem renne av og
- fortsetter som ved frisk sopp
- bland hønseveloute og tre firedeler
- av champangen i en kasserolle
- la det koke over middels sterk varme
- i 20 minutter
- tilsett fløten og soppen i en annen kasserolle
- og kok opp over middels sterk varme
- la den koke i 5 minutter
- hell blandingen med fløte og morkler i kasserollen
- med velouteen
- la det småputre i 15 minutter og
- fjern om nødvendig snerk
- fra overflaten med en skje
- tilsett resten av champangen
- la sausen koke i 2 minutter og
- trekk kasserollen av varmen
- tilsett gåseleversmørret
- litt om gangen
- bland det inn i sausen med en treskje
- smak til med salt og hvit pepper
- server straks
TilberedingsTid : 10 minutter KokeTid : 45 minutter
mengde:
Posjoner: 8
Sauce Champagne aux morilles
dette er den champagnesausen som serveres til
posjert hanehanekylling passer til en spesiell anledning
Bedre saus
Siste kommentarer