Loading...
X

bercysaus-sauce-bercy

60 g smør

60 g sjalottløk veldig finhakket

saft av en  halv sitron

2 dl tørr hvitvin

1 1/2 dl fiskekraft

4 dl fiskeveloute

2 ss hakket persille

salt

nykvernet sort pepper

 

  • smelt 20 g smør i en kasserolle
  • tilsett sjalottløk la den surre
  • over svak varme i 1 minutt
  • hell på vinen og fiskekraften
  • la det koke over middels sterk varme
  • til væsken er redusert til det halve
  • tilsett fiskevelouteen og
  • la det småkoke i 20 minutter
  • sausen bør være tykk nok til å
  • dekke baksiden av en skje
  • med et tynt lag 
  • hvis ikke la den koke 5-10 minutter til
  • trekk kaserollen av varmen og
  • visp inn resten av smøret og sitronsaften
  • smak til med salt og pepper
  • rør innn hakket persille og server straks

TilberedingsTid : 10 minutter  KokeTid : 35 minutter

marineringstid:  minutter

mengde:   g

Posjoner:

Sauce bercy

denne klassiske sausen passer godt til
både rødt og hvitt fiskekjøtt

vil du servere den til litt uvanlig fiskeslag
er den ekstre god til pigghå og skate

brukes i :

  • prøv selv
  • ESTRAGON-Bercly: erstatt persillen
    med estragon da holder det med bare 1 ss

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.