Loading...
X

arabicafikensaus

4 dl viltkaft

6 pepperkorn støtt

40 g kaldt smør
i terninger a 5-10 g

6 godt modene fiken
delt i 6 biter

1 ss pulverkaffe
oppløst i 1 ss vann

1 dl rød portvin

salt

nykvernet sort pepper

 

  • Ha fiken og portvin i en kasserolle og
  • la det småkoke i 5 minutter
  • hell på viltkraft
  • tilsett pepper og og
  • la det småkoke i 25 minutter
  • skum overflaten av og til
  • tilsett kaffen og
  • trekk kasserollen av varmen
  • hell sausen i foodprosessor og
  • kjør den i 30 sekunder 
  • sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil 
  • visp inn smøret
  • litt om gangen
  • smak til med salt og pepper og
  • server straks

TilberedingsTid : 10 minutter  KokeTid : 40 minutter

marineringstid: 0 minutter

mengde:   g

Posjoner: 8

sause aux figues arabia

denne sausen smaker fortreffelig til stekt villand
eller skogdue

friske fiken kokt i rødvin er nydelig tilbehør
pass ikke å la sausen koke etter å ha
tilsatt kaffen eller kan den bli litt bitter på smak 

brukes i :

  • prøv selv

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

januar 2025
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.