arabicafikensaus
28. september 2014
4 dl viltkaft
6 pepperkorn støtt
40 g kaldt smør
i terninger a 5-10 g
6 godt modene fiken
delt i 6 biter
1 ss pulverkaffe
oppløst i 1 ss vann
1 dl rød portvin
salt
nykvernet sort pepper
- Ha fiken og portvin i en kasserolle og
- la det småkoke i 5 minutter
- hell på viltkraft
- tilsett pepper og og
- la det småkoke i 25 minutter
- skum overflaten av og til
- tilsett kaffen og
- trekk kasserollen av varmen
- hell sausen i foodprosessor og
- kjør den i 30 sekunder
- sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil
- visp inn smøret
- litt om gangen
- smak til med salt og pepper og
- server straks
TilberedingsTid : 10 minutter KokeTid : 40 minutter
marineringstid: 0 minutter
mengde: g
Posjoner: 8
sause aux figues arabia
denne sausen smaker fortreffelig til stekt villand
eller skogdue
friske fiken kokt i rødvin er nydelig tilbehør
pass ikke å la sausen koke etter å ha
tilsatt kaffen eller kan den bli litt bitter på smak
brukes i :
- prøv selv
Bedre saus
Siste kommentarer