refried-beans
16. november 2014
500 g svarte bønner
eller pintobønner
1 1/2 liter vann
2 ss olivenolje
en klatt smør
1 mellomstor løk
skrelt og finhakket
250 g røkt fett bacon
skåret i
fyrstikkstore biter
-
kok bønnene møre
og ta vare på kokekraften -
varm opp olje og smør
i en stor stekepanne - og stek løken i noen minutter
- ha i baconet
- og la det steke til det er gjennomstekt
- mos bønnene så fint du vill
- og bland dem med løken
- og baconet
- spe med litt av kokekraften
- til du får den konsistensen
- du vil ha
- vi syns mosen er best når
- den har konsistens som
- tykk kremflate
6-8 posjoner
dette er ekte coboymat
du må bløtlegge bønnene natta over
i rikelig med vann deretter
helle ut bløtevannet og
koke dem i friskt vann
vi liker smaken av røkt bacon
men du kan også prøve sideflesk
eller hvis du er
vegitarianer kan du
sløyfe baconet helt
Siste kommentarer