refried-beans
16. november 2014
	500 g svarte bønner
	eller pintobønner 
1 1/2 liter vann
2 ss olivenolje
en klatt smør
	1 mellomstor løk
	skrelt og finhakket 
	250 g røkt fett bacon
	skåret i
	fyrstikkstore biter
- 
		kok bønnene møre
og ta vare på kokekraften - 
		varm opp olje og smør
i en stor stekepanne - og stek løken i noen minutter
 - ha i baconet
 - og la det steke til det er gjennomstekt
 - mos bønnene så fint du vill
 - og bland dem med løken
 - og baconet
 - spe med litt av kokekraften
 - til du får den konsistensen
 - du vil ha
 - vi syns mosen er best når
 - den har konsistens som
 - tykk kremflate
 
6-8 posjoner
dette er ekte coboymat
	du må bløtlegge bønnene natta over 
	i rikelig med vann deretter
	helle ut bløtevannet og 
koke dem i friskt vann
	 vi liker smaken av røkt bacon
	men du kan også prøve sideflesk
	eller hvis du er
	vegitarianer kan du
	sløyfe baconet helt
			
Siste kommentarer