marinert-agurk-relish
28. september 2014
marinade:
1 kg slangeagurk
150 g løk
1 grønn paprika
1 rød paprika
1 rød chili
til laken:
5 dl hvitvinseddikk med extragin
300 g lysebrunt sukker
en klype malt nellik
1 ts gurkemeie
2 ts sennepskorn
1 ts fenikkelfrø
- tilbered og mariner slangeagurken 2 timer i forveien
- la skallet sitte på agurken
- men del dem i to på langs skrap ut frøene og
- skjær kjøttet i tynne skiver
- skrell løken g skjær den i tynne skiver
- fjern frø og hvite ribber fra paprikaen og
- skjær dem i tynne skiver
- ha i alt i en bolle ikke metall
- smak til med salt og la det marinere i 2 timer
- lag laken:
- ha alle ingrediensene i en kasserolle og
- kok sakte opp ved lav varme
- la det småputre i 45 minutter
- til laken er tykk nok til at den
- dekker baksiden av en spisekje og
- fingeren etterlater et spor når du
- lar den gli nedover skjeen
- la de marierte ingrediensene renne av
- press ut så mye væske som mulig og
- ha den i laken la relishen småkoke i 45 minutter
- rør av og til med en treskje
- til relishen har en myk syltetøylignende konsistens
- ha den i en lufttett boks og
- oppbevar den kjørlig frem til bruk
- relishen holder seg flere uker i kjøleskapet
TilberedingsTid : 10 minutter KokeTid : 1 time 30 minutter
marineringstid: + 2 timer
mengde: 550 g
Posjoner:
Concombre marine au viniagre
brukes i :
- deilig til gravlaks
- fiskegalantiner
- terriner
- prøv selv
Bedre saus
Siste kommentarer