Loading...
X

marinert-agurk-relish

marinade:

1 kg slangeagurk

150 g løk

1 grønn paprika

1 rød paprika

1 rød chili

til laken:

5 dl hvitvinseddikk med extragin

300 g lysebrunt sukker

en klype malt nellik

1 ts gurkemeie

2 ts sennepskorn

1 ts fenikkelfrø

 

  • tilbered og mariner slangeagurken 2 timer i forveien
  • la skallet sitte på agurken
  • men del dem i to på langs skrap ut frøene og
  • skjær kjøttet i tynne skiver
  • skrell løken g skjær den i tynne skiver
  • fjern frø og hvite ribber fra paprikaen og
  • skjær dem i tynne skiver
  • ha i alt i en bolle ikke metall
  • smak til med salt og la det marinere i 2 timer
  • lag laken:
  • ha alle ingrediensene i en kasserolle og
  • kok sakte opp ved lav varme 
  • la det småputre i 45 minutter
  • til laken er tykk nok til at den
  • dekker baksiden av en spisekje og
  • fingeren etterlater et spor når du
  • lar den gli nedover skjeen
  • la de marierte ingrediensene renne av
  • press ut så mye væske som mulig og
  • ha den i laken la relishen småkoke i 45 minutter
  • rør av og til med en treskje
  • til relishen har en myk syltetøylignende konsistens
  • ha den i en lufttett boks og
  • oppbevar den kjørlig frem til bruk
  • relishen holder seg flere uker i kjøleskapet

TilberedingsTid : 10 minutter  KokeTid : 1 time 30 minutter

marineringstid: + 2 timer

mengde:   550 g

Posjoner:

Concombre marine au viniagre

 

brukes i :

  • deilig til gravlaks
  • fiskegalantiner
  • terriner
  • prøv selv

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

januar 2025
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.