Loading...
X

kokt-tomatcoulis

1 1/2 dl olivenolje

2 hvitløkfeed knust

60 g sjalottløk finhakket skylt

Klasisk Bouquet garni med masse timian

750 g godt modene tomater
flådd utkjernet og hakket

1 ss tomatpure hvis ikke
tomatene er modene nok

en klype sukker

6 pepperkorn støtt

salt

 

  • varm olivenoljen i en kasserolle sammen
  • med hvitløk sjalottløk
  • og Klasisk Bouquet garni etter 2 minutter
  • tilsetter du tomatene og tomatpuren
  • om nødvendig sukker og pepper og
  • lar det småkoke ved svak varme
  • i ca 1 time
  • rør av og til med en treskje
  • la det koke til all væsken er fordampet
  • fjern Klasisk Bouquet garni og
  • ha resten i foodprosessor til
  • en glatt pure
  • smak til med salt og pepper
  • coulisen er klar til servering
  • eller sett culisen i kjøleskap 
  • i en lufttett boks den holder seg i 5 dager
  • hvis sausen skel serveres uten 
  • andre tilsettinger
  • tilsetter du ørlite olivenolje etter oppvarming

TilberedingsTid : 5 minutter KokeTid : 1 time

mengde:   g

Posjoner: 4

Coulis de tomates cuites.

denne tomatcoulisen er svært annvennelig
den smaker gudomelig lagt som
et speil på en talerken med grillet fisk  

brukes i :

  • fiskesaus
  • i bechamelsaus til en fom med pasta 
  • prøv selv

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.