kalveplomme-parmaskinke
10. september 2014
600 g kalveplomme
4 skiver
4 trespyd
4 store
skiver parmaskinke
10 blad salvie
1 nykål
1 dl tørr hvitvin
1 ss smør
100 g frossene
selskapserter
4 store poteter
1/2 dl rapsolje
salt
pepper
- bank kalvekjøttet flatt
til ca 5 mm tykkelse
- legg på salvieblader og
en skive skinke
på hvert kjøttstykke
- tre et trespyd gjennom
slik at parmeskinken ligger
på plass
- stek i panne ca 6-8 minutter
- hold kjøttet varmt
- hell hvitvin i pannen og
la det koke et par minutter
- skru ned varmen og
rør inn smør
- anrett kjøttet
på varme talerkener
med saus over
- server med
dampet nykål erter
og ovnbakte poteter
4 posjoner / 45 minutter / litt krevende
Saltimbocca
Kalveplomme er et stykke av låret
på kalven det magre og møre kjøttet
brukes strimlet til hurtigsteking
eller som grytekjøtt
egner seg til kjøttretter
som skekes lite kalveplomme
er stykke som brukes til
klasisk winersnitzel
passer med VÅR Eple og Solbær
Siste kommentarer