Loading...
X

kalveplomme-parmaskinke

600 g kalveplomme
4 skiver

4 trespyd

4 store
skiver parmaskinke

10 blad salvie

1 nykål

1 dl tørr hvitvin

1 ss smør

100 g frossene
selskapserter

4 store poteter

1/2 dl rapsolje

salt

pepper 

  • bank kalvekjøttet flatt
    til ca 5 mm tykkelse

     
  • legg på salvieblader og
    en skive skinke
    på hvert kjøttstykke

     
  • tre et trespyd gjennom
    slik at parmeskinken ligger
    på plass

     
  • stek i panne ca 6-8 minutter
     
  • hold kjøttet varmt
     
  • hell hvitvin i pannen og
    la det koke et par minutter

     
  • skru ned varmen og
    rør inn smør

     
  • anrett kjøttet
    på varme talerkener
    med saus over

     
  • server med
    dampet nykål erter
    og ovnbakte poteter

4 posjoner / 45 minutter / litt krevende

Saltimbocca 

Kalveplomme er et stykke av låret
på kalven det magre og møre kjøttet
brukes strimlet til hurtigsteking
eller som grytekjøtt

 

egner seg til kjøttretter
som skekes lite kalveplomme
er stykke som brukes til
klasisk winersnitzel

 

passer med VÅR Eple og Solbær 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

februar 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.