Loading...
X

gronnsaksessenser

disse brukes for å gjøre en saus
som er for fyldig kraftig
eller tykk lettere

eller for å gi en mer
aromatisk smak til
en saus eller

en court -bouillon
kraft av
urter
grønsaker
bouquet garni
selleri
gulrøtter
og nellik

evt vin og sitron

kan også serveres
separat i en liten skål
ved siden av kokt fisk

eller rørt varm inn
i en vinigrette til
å servere med grønnsaker
eller skalldyr
 

grønnsakessens kan lages
av nesten alle typer grønnsaker

 

hakk dem fint eller grovt
avhennig av konsistensen

 

ha dem i en kjele med
ørlite væske vann
eller hønsekraft

 

legg lokk på og
la det koke til det er mørt 

 

sil kraften av gjennom
en finmasket traktformet sil

og oppbevar den i en
liten lufttett krukke  

bedre SAUS

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

januar 2025
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.