Loading...
X

eppleedikk

 1 Eddik er eddik er eddik. . . eller er det?

Vel, ifølge Beatrice Trum Hunter i hennes Natural Foods Cookbook, er det mange varianter av denne lett gjort, syrlig, gjæret væske og – ganske vide grenser – hjemmelaget eddik kan være akkurat det du vil den skal være.

Den vanligste varianten er trolig cider eddik … laget av lyd, terte epler. Du kan «gjør det selv» ved å vaske og kutte slike epler i små biter. . . skins, kjerner, stengler og alle. Lag en grøt av hele virksomheten for hånd eller med en elektrisk juicer og sil det gjennom en musselin bag (du kan også levere trykk massen i en potet ricer foret med tøy).

Hell saften du samler inn rene, mørke, glass mugger og dekke sine topper med flere tykkelser av cheesecloth, holdt på plass med hyssing eller gummi band. La brygge arbeid på et kjølig, mørkt sted i ca seks måneder. . . deretter belastning, flaske og kork.

Hvis du ikke ønsker å bry seg med epler, bare la litt søt cider å stå på et lunt sted i en åpen krukke for et par uker. Det vil gradvis vende seg til eddik.

Den syrlig væske kan også være laget av eple avfall, bør du bake en masse paier eller hermetisering skrelte epler. Enkelt sagt skrell, kjerner og forslått frukt i en vid åpning krukke eller crock og dekk med kaldt vann. Store – dekket – på et varmt sted og legge friske skrell, kjerner og kvestet epler fra tid til annen. Når batch smaker sterkt nok. . . belastning, flaske og kork.

Stoffet som gradvis tykkere på toppen i løpet av denne prosessen er «mor». Du kan lagre det som starter for en annen gruppe, legge det til mjød å lage honning eddik eller bruke den til magisk forvandle hjemmelagde bær, frukt eller grønnsaker viner til vin eddik.

Heller ikke moroa slutt når du har brygget opp noen tubfulls på sletten cider, honning eller vin produktet! Alt du trenger å gjøre endeløse variasjoner på cider variasjon er et utvalg av tørkede urter. Det er enkelt.

Vask og bånd basilikum, estragon, mynte, dill og / eller andre urt blader fra planten stammer. Spre bladene på en cookie sheet foret med voks papir og tørke dem i solen eller en svært lav ovnen til de begynner å krølle seg. Hvis det er for mye problemer, bare henge små bunter av urter til tørk i et varmt, rent loftet.

Dumpe en fullpakket cupful av tørkede urter (mix ’em og matche dem … prøve forskjellige kombinasjoner til du finner din egen spesielle blanding) inn i hver halvliter din eksperimentelle cider eddik og hell i klart glass flasker eller krukker. Dekk til og la stå i to uker i et solrikt vindu. Rist flaskene en gang eller to ganger om dagen og – når væsken smaker sterkt nok – belastning, flaske og cap.

Urt eddik kan også lages med finhakket frisk gressløk, selleri blader eller fedd hvitløk (fjern hvitløk etter 24 timer).

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

januar 2025
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.