Loading...
X

paerecoulis-med-rodvin

2 ss kaldt vann

150 g sukker

1/2 kanelstang eller en klype malt kannel

saft av en  halv sitron

3 godt modene pærer hver på ca ca 200 g

1 dl rødvin helst bordeauxvin

 

  •  skrell og kjern up pærene og
  • skjær dem i små biter og
  • ha dem i en bolle med kanel og rødvin
  • dekk bollen med plastfolie og
  • la det marinere i 30 minutter
  • bland vann sitronsaft og sukker
  • i en kasserolle
  • varm blandingen over veldig lav varme
  • og la den småkoke til
  • den får en blek karamelfarge
  • ta kasserollen av varmen
  • hell på rødvin
  • som du marinerte pærene i
  • OBS pass deg for spruten
  • når den kalde rødvin treffer
  • denrykende varme karamellen
  • etter 5 minutter rører du i den
  • fortynede og
  • avkjølede karamellen
  • med en treskje og
  • heller den over pærene
  • ha blandingen i en foodprosessor og
  • kjør den i 1 minutt
  • avkjøl coulisen før servering
  • hvis den er for tykk sper du den
  • med 2-3 ss kaldt vann 

TilberedingsTid : 10 minutter  KokeTid : 0 minutter

marineringstid: 30 minutter

mengde:   g

Posjoner: 6

coulis de poires au vin rouge

En mektig og delikat coulis til en

god ost som vaherin eller chambert

eller en saint-honore fylt med pisket fløte

og servert med røde bær

eller en enkel apprikoskompott
coulisen holder seg

i flere dager i kjøleskapet

brukes i :

  • prøv selv

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.