paerecoulis-med-rodvin
29. september 2014
2 ss kaldt vann
150 g sukker
1/2 kanelstang eller en klype malt kannel
saft av en halv sitron
3 godt modene pærer hver på ca ca 200 g
1 dl rødvin helst bordeauxvin
- skrell og kjern up pærene og
- skjær dem i små biter og
- ha dem i en bolle med kanel og rødvin
- dekk bollen med plastfolie og
- la det marinere i 30 minutter
- bland vann sitronsaft og sukker
- i en kasserolle
- varm blandingen over veldig lav varme
- og la den småkoke til
- den får en blek karamelfarge
- ta kasserollen av varmen
- hell på rødvin
- som du marinerte pærene i
- OBS pass deg for spruten
- når den kalde rødvin treffer
- denrykende varme karamellen
- etter 5 minutter rører du i den
- fortynede og
- avkjølede karamellen
- med en treskje og
- heller den over pærene
- ha blandingen i en foodprosessor og
- kjør den i 1 minutt
- avkjøl coulisen før servering
- hvis den er for tykk sper du den
- med 2-3 ss kaldt vann
TilberedingsTid : 10 minutter KokeTid : 0 minutter
marineringstid: 30 minutter
mengde: g
Posjoner: 6
coulis de poires au vin rouge
En mektig og delikat coulis til en
god ost som vaherin eller chambert
eller en saint-honore fylt med pisket fløte
og servert med røde bær
eller en enkel apprikoskompott
coulisen holder seg
i flere dager i kjøleskapet
brukes i :
- prøv selv
Bedre saus
Siste kommentarer