coban-salatasi
16. november 2014
-
1 liten agurk
hakket
-
1 rødløk
skrelt og delt
i halve skiver
- 2 store tomater
-
1 chili
utkjernet
og finstrimlet
-
4 hvitløksfeed
skrelt
og finhakket
-
1 stor bundt bladpersille
hakket
-
1 ss frisk dill
hakket
-
1 ss frisk mynte
hakket
- 2 ss olivenolje
- 2 ss presset sitronsaft
-
2 ts sumal
———————————– -
2 stykker ristet pitabrød
skåret i småbiter
- 1 hjertesalat
- et utvalg av olivener
Dressing
- granateplesirup
-
flå tomatene ligge i kokende vann
i et minutts tid
skyll dem under kaldt vann -
flå dem og
hakk dem
-
bland sammen de
første 11 ingrediensene
-
og la det stå og trekke
i 30 minutter -
slik at smakene kombineres
anrett pitabiter
og oliven på en seng av salat
hell over salatblandingen
og ringle
over granateplesirup
6 posjoner
eller gjeter salat
sumak er et vanlig krydder i arabisk matlaging
den har vakker dyprød farge og en deilig syrlig sitrussmak
den kan kjøpes på innvandrerbutikker eller på internett
Siste kommentarer