bringebaersyltetoy
4. september 2014
1 kg bringebær
400 g syltesukker
1 rød chili
saft av 1 sitron
25 g certo/jam syltepulver
- Grill chilien i stekepannen del i to
og skap ut frøene finhakk
-
kok bærene med chili sukker og certo
i 3 minutter
- tilsett sitronsaft
- hell syltetøyet på rene glass
avkjøl
og oppbevar i kjøleskapet
1 1/2 liter / 45 minutter / lett å lage
bringebær er et taknemmelig bær
som man enkelt kan bruke
i desserter saus smoothies krem eller sorbet
utenom sesongen er det
lett å få tak i frosene bær som er av god kvalitet
til vårt bruk
har du mye bær til overs
frys ned godt å ha på lur utenom sesongen
en enkel måte å lage syltetøy
kompott eller saus
er å knuse lett sammen med melis
bruk 2 ss melis pr 250 gram bær
eller som følge til
stekt camenbert eller andre oster
det litt mere avanserte
syltetøyet ser du over
Siste kommentarer