Loading...
X

valnottbrod

fordeig valnøtsbrød

1 l vann

2 dl kulturmelk

10 g tørrgjær

1 ss valnøttolje 

1 ss salt

310 g sammalt hvete grov

320 g sammalt rugmel

ca 1,3 kg hvetemel til passe deig

2 dl grovhakkede valnøtter

  • ta fram fordeig valnøtsbrød fra dagen før
  • bland alt untatt hvalnøtter
  • til en passe deig
  • driv intervealting:
  • 4 minutter langsomt
  • 4 minutter raskt
  • ha i valnøttene
  • elt vidre i 2 minutter
  • dekk til deigen hev

    til dobbel størrelse

  • form til brød og

    hev igjen til dobbel størrelse

  • dryss siktet rugmel på
  • snitt brøene
  • bak i ovnen i ca 40 minutter

    på 200oC

    Ha gjerne en skål med

    vann i bunnen av ovnen

    slik får brødet foktighet og sprø skorpe

4 brød/ 2,5 timer / lett å lage

Du er nesten nøtt til å ha valnøttbrød til ost

passer dessuten godt til spekemat

dette brødet kan varmes opp dagen derpå

i stekeovnen eller brødristeren pass

på å ikke elte deigen for lenge med

nøttene i da får brødet fort et lilla skjær

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

januar 2025
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.