bæris grunnoppskrift 3 eggeplommer 3 ss melis 2-3 dl lettsukkrede ferske eller dypfryste bær 2 ts vaniljesukker 3 dl kremfløte pisk eggeplommer og melis lett og luftig rør inn ønsker bærtilsetting pisk fløten og bland den i eggedosisen sett blanningen i fryseboksen i ca 2 timer rør i kremen av og til slik at fyllet holder seg jevnt fordelt fyll iskremen i form mens den er myk og dunk formen mot kjøkkenbenken for at isen skal bli tettpakket frys isen i minst 5-6 timer hvelv isen før servering dypp formen et øyeblikk i varmt vann hvis isen ikke slipper formen pynt med bær i stedet for bær kan isen smakstilsettes med sirop vi kan også bruke hele egg ikke bare plommene i eggedosisen til vanlig iskrem med hele egg er det nok med to egg i denne porsjonen Iskrem kan varieres i det uendelige der er ofte praktisk å ha en grunnoppfskrift å gå ut i fra tips se andre steder for hvordan du fjerner stener fra frukten enda bedre du får smaker som ikke selges som kan være herlige, se sirop, suppe, grøt, pudding cheeky