bæris grunnoppskrift
3 eggeplommer
3 ss melis
2-3 dl lettsukkrede ferske eller dypfryste bær
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
pisk eggeplommer og melis lett og luftig
rør inn ønsker bærtilsetting
pisk fløten og bland den i eggedosisen
sett blanningen i fryseboksen i ca 2 timer
rør i kremen av og til
slik at fyllet holder seg jevnt fordelt
fyll iskremen i form mens den er myk
og dunk formen mot kjøkkenbenken
for at isen skal bli tettpakket
frys isen i minst 5-6 timer
hvelv isen før servering
dypp formen et øyeblikk i varmt vann
hvis isen ikke slipper formen
pynt med bær
i stedet for bær kan isen
smakstilsettes med sirop
vi kan også bruke hele egg
ikke bare plommene i
eggedosisen til vanlig iskrem
med hele egg er det nok med
to egg i denne porsjonen
Iskrem kan varieres i det uendelige
der er ofte praktisk å ha en grunnoppfskrift å gå ut i fra
tips se andre steder for hvordan du fjerner stener fra frukten
enda bedre du får smaker som ikke selges som kan være herlige,
se sirop, suppe, grøt, pudding
cheeky