hyllebaerkapers
16. november 2014
2 1/2 dl grønne umodene svarthyllebær
2 dl hvitvinseddik
2 dl sukker
1 ts salt
2 hvite pepperkorn
1 laurbærblad
1 lite stykke muskattnøtt
- skyll bærene la vannet renne godt av og legg dem på små glass
- kok en lake av vineddik sukker salt pepper laurbærblad og hell den over bærene
- brukes som ekte kapers
bæreddik er enkelt å lage
og med et skjønsomt utvalg av slike slike eddiker
kan vi sette en ekstra spiss på maten
- hovedingrediensene i bæreddik er
- bær eller blomster
- og hvitvinseddik
- forskjellige krydder kan tilsettes
- bruk samme mengde bær som vineddik
- til 3 dl bær brukes 3 dl hvitvinseddik
- eplecider kan også brukes
- la flasken stå ca en måned i et lyst og solrikt vindu
- sil bærene fra og og oppbevar eddiken kjørlig på tett flaske
- det går ann å beholde bærene på flasken
kjøtt blir mørt og velsmakende i marinader av bæreddik
råvarenes nyanser fremheves av bæreddiken og
- kjøtt
- fisk
- sjy
- saus
- dressinger
får en ekstra god smak
Siste kommentarer