myntesaus-sauce-a-la-menthe
29. september 2014
75 g sukker
3 eggeplommer
1 ss finklippede mynteblader
5 dl melk
40 g frisk mynte
noen dråper grønn konditorfarge
- Ha melk og to tredjedeler av sukeret
- ned i en kasserolle og
- kok det sakte opp over lav varme
- så snart det koker
- skrur du ned varmen
- tilsett 40 g mynte
- legg lokk på og
- la det trekke i 10 minutter
- ha eggeplommer og sukker
- i en bolle og
- pisk til eggedosis
- hell på melken
- i eggedosisen
- mens du rører hele tiden
- ha blandingen i kasserollen og
- varm det under konstant omrøring
- til temperaturen når ca 80oC og
- sausen er tykk nok
- til å dekke baksiden
- av en skje
- la fingeren gli nedover
- skjeen den burde etterlate et spor
- sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil
- ned i en ren bolle
- la den avkjøles ved romtemperatur
- rør av og til
- for å ungå at sausen koagulerer og
- for å forhindre snerk
- dekk den kalde sausen
- med plastfolie og
- sett den i kjøleskapet i 2 døgn
- rett før servering
- tilsettes den
- finklippede mynten og
- noen dråper med
- grønn konditorfarge
TilberedingsTid : 15 minutter KokeTid : 5 minutter
marineringstid: minutter
mengde: g
Posjoner: 4
Sause a la menthe
En kremeter forfriskene saus smaker deilig til :
brukes i :
- prøv selv
- appelsifruktsegmenter
- grapefrktsegmenter
- jordbærkake
Bedre saus
Siste kommentarer