Loading...
X

myntesaus-sauce-a-la-menthe

75 g sukker

3 eggeplommer

1 ss finklippede mynteblader

5 dl melk

40 g frisk mynte

noen dråper grønn konditorfarge

 

  • Ha melk og to tredjedeler av sukeret
  • ned i en kasserolle og
  • kok det sakte opp over lav varme
  • så snart det koker
  • skrur du ned varmen
  • tilsett 40 g mynte
  • legg lokk på og
  • la det trekke i 10 minutter
  • ha eggeplommer og sukker
  • i en bolle og
  • pisk til eggedosis
  • hell på melken 
  • i eggedosisen
  • mens du rører hele tiden
  • ha blandingen i kasserollen og
  • varm det under konstant omrøring
  • til temperaturen når ca 80oC og
  • sausen er tykk nok
  • til å dekke baksiden
  • av en skje
  • la fingeren gli nedover
  • skjeen den burde etterlate et spor
  • sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil 
  • ned i en ren bolle
  • la den avkjøles ved romtemperatur
  • rør av og til
  • for å ungå at sausen koagulerer og
  • for å forhindre snerk
  • dekk den kalde sausen
  • med plastfolie og
  • sett den i kjøleskapet i 2 døgn
  • rett før servering
  • tilsettes den
  • finklippede mynten og
  • noen dråper med
  • grønn konditorfarge

TilberedingsTid : 15 minutter  KokeTid : 5 minutter

marineringstid:  minutter

mengde:   g

Posjoner: 4

Sause a la menthe

En kremeter forfriskene saus smaker deilig til :

brukes i :

  • prøv selv
  • appelsifruktsegmenter
  • grapefrktsegmenter
  • jordbærkake

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.