Loading...
X

sauce-caramel

100 g sukker

4 dl kremfløte

frø fra 1 veniljestang
delt i to på langs
skrapt ut med en knivspiss

75 g smør romstemperert

 

  • bland sukker smør og vaniljefrø
  • i en kasserolle
  • sett den over lav varme og
  • rør kontinuerlig med en treskje
  • til sukkeret er helt oppløst
  • fortsett å la det småkoke
  • til blandingen får en
  • fin karamellfarge
  • trekk kasserollen av varmen og
  • rør inn fløten
  • pass på at du ikke brenner deg
  • på spruten når
  • den kalde fløten treffer
  • den varme karamellen
  • bland godt og
  • la sausen koke over middels varme
  • i 5 minutter
  • rør hele tiden med en treskje
  • sausen bør være smidig og blank
  • sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil 
  • og la den avkjøles
  • ved romstemperaturen 
  • før servering

TilberedingsTid : 5 minutter  KokeTid : 15 minutter

marineringstid:  minutter

mengde:   g

Posjoner: 6

Sauce caramel

denne enkle delikate sausen

kan serveres til utallige desserter

kan også røres inn i yoghurt

den holder seg i en

lufttett boks i kjøleskapet i flere dager

brukes i :

  • prøv selv

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.