sauce-caramel
29. september 2014
100 g sukker
4 dl kremfløte
frø fra 1 veniljestang
delt i to på langs
skrapt ut med en knivspiss
75 g smør romstemperert
- bland sukker smør og vaniljefrø
- i en kasserolle
- sett den over lav varme og
- rør kontinuerlig med en treskje
- til sukkeret er helt oppløst
- fortsett å la det småkoke
- til blandingen får en
- fin karamellfarge
- trekk kasserollen av varmen og
- rør inn fløten
- pass på at du ikke brenner deg
- på spruten når
- den kalde fløten treffer
- den varme karamellen
- bland godt og
- la sausen koke over middels varme
- i 5 minutter
- rør hele tiden med en treskje
- sausen bør være smidig og blank
- sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil
- og la den avkjøles
- ved romstemperaturen
- før servering
TilberedingsTid : 5 minutter KokeTid : 15 minutter
marineringstid: minutter
mengde: g
Posjoner: 6
Sauce caramel
denne enkle delikate sausen
kan serveres til utallige desserter
kan også røres inn i yoghurt
den holder seg i en
lufttett boks i kjøleskapet i flere dager
brukes i :
- prøv selv
Bedre saus
Siste kommentarer