Loading...
X

kaffesabayon-med-tia-maria

1/2 dl kaldt vann

50 g sukker

2 ss pulverkaffe

4 eggeplommer

1/2 dl tia maria

 

  • fyll kokende vann halveis opp
  • i en kasserolle som er
  • stor nok til å romme
  • nederste del av blandebollen
  • bland kalt vann og kaffe
  • i bollen og
  • pisk med en ballongvisp
  • til kaffen er oppløst
  • fortsett å piske
  • mens du
  • tilsetter de
  • øvrige ingrediensene
  • sett bollen i vannbadet og
  • sett kasserollen
  • over middels sterk varme
  • visp kraftig i 10 -12 minutter
  • tempraturen i vannbadet
  • må ikke overstige 90oC
  • ellers vil sabayonen
  • begynne å koagulere
  • den er ferdig
  • når den får konsistens
  • som pisket eggehvite
  • blank luftig og lett
  • og en temperatur
  • som ikke overstiger 55oC
  • så snart sabayonen er ferdig
  • slutter du og piske og
  • legger den med en skje
  • over i store glass
  • eller en sausenebbe
  • server straks 

TilberedingsTid : 15-20 minutter  KokeTid : 15-20 minutter

marineringstid:  minutter

mengde:   g

Posjoner: 4

Sabayon au cafe tia maria 

denne sabayonen er en hel dessert i seg selv
men blir også en utsøkt saus til:

brukes i :

  • prøv selv
  • epleterte
  • pærer kokt i sukkerlake

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.