kaffesabayon-med-tia-maria
29. september 2014
1/2 dl kaldt vann
50 g sukker
2 ss pulverkaffe
4 eggeplommer
1/2 dl tia maria
- fyll kokende vann halveis opp
- i en kasserolle som er
- stor nok til å romme
- nederste del av blandebollen
- bland kalt vann og kaffe
- i bollen og
- pisk med en ballongvisp
- til kaffen er oppløst
- fortsett å piske
- mens du
- tilsetter de
- øvrige ingrediensene
- sett bollen i vannbadet og
- sett kasserollen
- over middels sterk varme
- visp kraftig i 10 -12 minutter
- tempraturen i vannbadet
- må ikke overstige 90oC
- ellers vil sabayonen
- begynne å koagulere
- den er ferdig
- når den får konsistens
- som pisket eggehvite
- blank luftig og lett
- og en temperatur
- som ikke overstiger 55oC
- så snart sabayonen er ferdig
- slutter du og piske og
- legger den med en skje
- over i store glass
- eller en sausenebbe
- server straks
TilberedingsTid : 15-20 minutter KokeTid : 15-20 minutter
marineringstid: minutter
mengde: g
Posjoner: 4
Sabayon au cafe tia maria
denne sabayonen er en hel dessert i seg selv
men blir også en utsøkt saus til:
brukes i :
- prøv selv
- epleterte
- pærer kokt i sukkerlake
Bedre saus
Siste kommentarer