ferskencoulis-med-stjerneanis
29. september 2014
4 dl vann
150 g sukker
saft av en sitron
4 stjerneanis og
2 nellikspiker
pakket i en gaspose
2 godt modene ferskner
1 ss granateplesaft
grenadin hvis du
ikke bruker blodappelsiner
- legg ferskenene i en bolle
- dekk med kokende vann og
- la det stå i 15 sekunder
- bruk en hulsleiv og
- ha dem i over i en bolle
- med kaldt vann
- flå ferskenene og
- del dem i 2 med en skarp kniv
- la steinene sitte
- ha de halve ferskenene
- med steiner i en kasserolle
- tilsett vann sukker
gasposen med stjerneanis og
nellikspiker og sitronsaft - varm blandingen forsiktig
- til like under kokepunktet og
- la det trekke i 20 minutter
- la den avkjøles
- ved romstemperatur
- i 15 minutter
- kast ferskensteinene
- og krydder
- kjør ferskenblandingen
- til coulis i
- en foodprosessor
- i 2 minutter
- sil coulisen gjennom en finmasket trakteformet sil
- og oppbevar den kaldt
- for å lage appelsinsirup
- presser du appelsinene og
- siler saften ned
- i en liten kasserolle
- tilsett eventuelt
- granateplekraft og
- reduser væsken
over lav varme
til den blir seig og tykk - ha dem over i
- en liten bolle
- hell ferskencoulisen
- rundt frukt eller bær
- på tallerken
- med et bånd av
- appelsinsirup oppå
- bruk en coctailpinne e.l.
- og lag et fint mønster
- i appelsinsirupen
TilberedingsTid : 10 minutter KokeTid : 20 minutter
marineringstid: minutter
mengde: g
Posjoner: 8
Coulis de peches blanches a lanis etoile
denne coulisen er det perfekte tilbehør til
fersken enten rå eller lettkokt i sukkerlake og
serveres kalde eller varme
den passer også yppelig også
til markjordbær og andre bær
brukes i :
- prøv selv
Bedre saus
Siste kommentarer