Loading...
X

ferskencoulis-med-stjerneanis

4 dl vann

150 g sukker

saft av en  sitron

4 stjerneanis og
2 nellikspiker
pakket i en gaspose

2 godt modene ferskner

1 ss granateplesaft
grenadin hvis du
ikke bruker blodappelsiner

 

  • legg ferskenene i en bolle
  • dekk med kokende vann og
  • la det stå i 15 sekunder
  • bruk en hulsleiv og 
  • ha dem i over i en bolle
  • med kaldt vann
  • flå ferskenene og
  • del dem i 2 med en skarp kniv
  • la steinene sitte
  • ha de halve ferskenene
  • med steiner i en kasserolle
  • tilsett vann sukker
    gasposen med stjerneanis og
    nellikspiker og sitronsaft
  • varm blandingen forsiktig
  • til like under kokepunktet og
  • la det trekke i 20 minutter
  • la den avkjøles
  • ved romstemperatur
  • i 15 minutter
  • kast ferskensteinene
  • og krydder
  • kjør ferskenblandingen
  • til coulis i
  • en foodprosessor
  • i 2 minutter
  • sil coulisen gjennom en finmasket trakteformet sil 
  • og oppbevar den kaldt
  • for å lage appelsinsirup
  • presser du appelsinene og
  • siler saften ned
  • i en liten kasserolle
  • tilsett eventuelt
  • granateplekraft og
  • reduser væsken
    over lav varme
    til den blir seig og tykk
  • ha dem over i
  • en liten bolle
  • hell ferskencoulisen
  • rundt frukt eller bær
  • på tallerken
  • med et bånd av
  • appelsinsirup oppå
  • bruk en coctailpinne e.l.
  • og lag et fint mønster
  • i appelsinsirupen

TilberedingsTid : 10 minutter  KokeTid : 20 minutter

marineringstid:  minutter

mengde:   g

Posjoner: 8

Coulis de peches blanches a lanis etoile

denne coulisen er det perfekte tilbehør til

fersken enten rå eller lettkokt i sukkerlake og

serveres kalde eller varme

den passer også yppelig også

til markjordbær og andre bær 

brukes i :

  • prøv selv

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.