Loading...
X

sviske-armagnacsaus

250 g smør

1 1/2 dl vann

150 g sukker

1/2 kanelstang eller
en klype malt kannel

1 1/2 dl ammagnac eller konjakk

2 dl kaldt vann

250 g svisker med stein
bløtlegges i kaldt vann i 6 timer

 

  • la sviskene renne av
  • ha dem i en kasserolle
  • sammen med sukker og kanelstang og
  • dekk til med kaldt vann
  • kok opp over lav varme og
  • la det småkoke i 20 minutter
  • ha det over i en bolle
  • ta opp kanelstangen og
  • la sviskene avkjøles
  • la dem renne av og
  • ta ut steinene
  • ta vare på kokelaken
  • skjær seks av sviskene
  • i små jevne biter og
  • ha dem i en bolle
  • ha resten av sviskene
  • i en grunn kasserolle
  • med armagnac 1 1/2 dl kokelake
  • fra sviskene og
  • 100 g av smøret og
  • varm det forsiktig til 60-70o
  • ha det over i en foodprosessor  og
  • kjør den i 1 minutt
  • skrap sviskepureen 
  • ned i en kasserolle og
  • visp inn resten av smøret
  • litt om gangen og
  • nok av kokelaken
  • til at sausen får en litt fyldig konsistens 
  • tilsett sviskebitene og
  • server sausen lun eller
  • hold den varm i vannbad
  • med ikke altfor varmt vann
  • i maksimum 30 minutter  

TilberedingsTid : 10 minutter  KokeTid : 30 minutter

marineringstid:  minutter

mengde:   g

Posjoner: 10

sauce aux pruneaux et a l`armagnac 

denne sausen er ideell om høsten

servert til rispudding

en varm kastanjesuffle pære- bananis og

selvfølgelig sviskeclafoutis 

brukes i :

  • prøv selv

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.