sider-smorsaus
28. september 2014
60 g sjalottløk finhakket
1 dl søt epplesider
250 g kaldt smør i terninger a 5-10 g
3/4 dl eplesidereddik
50 g desertepler skrelt skrelt og finrevet
salt
nykvernet sort pepper
- Ha eddik og sjalottløk i en liten kasserolle
- set den over lav varme og
- reduser væskemengden til det halve
- tilsett sider og
- revet eple og
- la det koke over svak varme
- til væsken er redusert med en tredjedel
- fremdeles over lav varme
- rører du inn smøret litt om gangen
- med en visp eller
- treskje smørsausen må ikke koke
- bare skelve ved ca 90oC
- smak til med salt og pepper og
- server straks eller
- hold sausen varm noen minutter i et vannbad
TilberedingsTid : 10 minutter KokeTid : 15 minutter
marineringstid: minutter
mengde: g
Posjoner:
Beurre blanc au cidre
Liker å servere denne smørsausen sammen med:
brukes i :
- prøv selv
- grillede kamskjell
- kokt sjøtunge
- bresert piggvar
- ovnstekt sanktpeterfisk
som serveres hel ved bordet
Bedre saus
Siste kommentarer