bercysaus-sauce-bercy
28. september 2014
60 g smør
60 g sjalottløk veldig finhakket
saft av en halv sitron
2 dl tørr hvitvin
1 1/2 dl fiskekraft
4 dl fiskeveloute
2 ss hakket persille
salt
nykvernet sort pepper
- smelt 20 g smør i en kasserolle
- tilsett sjalottløk la den surre
- over svak varme i 1 minutt
- hell på vinen og fiskekraften
- la det koke over middels sterk varme
- til væsken er redusert til det halve
- tilsett fiskevelouteen og
- la det småkoke i 20 minutter
- sausen bør være tykk nok til å
- dekke baksiden av en skje
- med et tynt lag
- hvis ikke la den koke 5-10 minutter til
- trekk kaserollen av varmen og
- visp inn resten av smøret og sitronsaften
- smak til med salt og pepper
- rør innn hakket persille og server straks
TilberedingsTid : 10 minutter KokeTid : 35 minutter
marineringstid: minutter
mengde: g
Posjoner:
Sauce bercy
denne klassiske sausen passer godt til
både rødt og hvitt fiskekjøtt
vil du servere den til litt uvanlig fiskeslag
er den ekstre god til pigghå og skate
brukes i :
- prøv selv
- ESTRAGON-Bercly: erstatt persillen
med estragon da holder det med bare 1 ss
Bedre saus
Siste kommentarer