Loading...
X

cumberlandsaus

1 sjalottløk finhakket

saften av 1 appelsin

1 dl kalvekraft

4 ss rødvinseddikk

12 hvite pepperkorn støtt

40 g kaldt smør i terninger a 5-10 g

2 ts ripsgele

1 ts worchestersaus

det ytre skallet av en sitron forvellet og skåret i tynne strimmler

salt

 

  • bland sjalottløk eddik og pepper
  • i en liten kasserolle og reduser mengden
  • med to tredjedeler ved sterk varme
  • tilsett kalvekraftportvin ripsgele
  • worchestershiresaus og appelsinsaft
  • kok opp senk varmen og
  • la det småkoke i 20 minutter
  • smak til med salt
  • sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil 
  • ned i en bolle
  • avkjøl sausen og
  • sett den i kjøleskapet 
  • comberlandsaus skal serveres kald
    rør inn sitronskallet rett før servering

TilberedingsTid : 10 minutter  KokeTid : 20 minutter

marineringstid: 0 minutter

mengde:   g

Posjoner: 4

Sause cumberland

denne sausen fremhever kjøttets eller terrinens særpreg på en fin måte

sausen smaker enda bedre dagen etter den er laget

brukes i :

  • galantiner
  • ballotiner
  • svinekjøttpaier
  • kaldt kjøtt av fjerkre
  • kaldt kjøtt av vilt
  • prøv selv

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

januar 2025
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.