purrecoulies-med-karri
28. september 2014
500 g små purer
40 g smør
1/2 ts karri
2 1/2 dl hønsekraft
3 dl kremflate
1/2 ts sennepspulver
salt
nykvernet sort pepper
- skjær av de grønneste delene og roten på purren
- del dem i to på langs
- skyll dem grundig i kaldt i kaldt vann og
- skjær dem i tynne skiver
- forvell purreskivene i lettsaltet kokende vann og
- la dem renne av
- smelt smøret i en kasserolle og
- la purren surre over svak varme i 10 minutter
- tilsett karri og hønsekraft og
- la det surre over middels sterk varme i 10 minutter til
- kjør den 5 minutter i foodprosessor
- sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil
- smak til med salt og pepper
- hold coulisen varm til servering uten at den koker
tilberedningstid 10 minutter koketid 40 minutter
mengde: g
Posjoner: 8
Coulis de poireaux au curry.
bre en skjefull av denne coulien på hver talerken og
legg på grillet eller pannestekt fisk med fast kjøtt som
feks breiflabb eller piggvar eller noen smørstekte skjøkreps
brukes i :
- prøv selv
Bedre saus
Siste kommentarer