kokt-tomatcoulis
28. september 2014
1 1/2 dl olivenolje
2 hvitløkfeed knust
60 g sjalottløk finhakket skylt
Klasisk Bouquet garni med masse timian
750 g godt modene tomater
flådd utkjernet og hakket
1 ss tomatpure hvis ikke
tomatene er modene nok
en klype sukker
6 pepperkorn støtt
salt
- varm olivenoljen i en kasserolle sammen
- med hvitløk sjalottløk
- og Klasisk Bouquet garni etter 2 minutter
- tilsetter du tomatene og tomatpuren
- om nødvendig sukker og pepper og
- lar det småkoke ved svak varme
- i ca 1 time
- rør av og til med en treskje
- la det koke til all væsken er fordampet
- fjern Klasisk Bouquet garni og
- ha resten i foodprosessor til
- en glatt pure
- smak til med salt og pepper
- coulisen er klar til servering
- eller sett culisen i kjøleskap
- i en lufttett boks den holder seg i 5 dager
- hvis sausen skel serveres uten
- andre tilsettinger
- tilsetter du ørlite olivenolje etter oppvarming
TilberedingsTid : 5 minutter KokeTid : 1 time
mengde: g
Posjoner: 4
Coulis de tomates cuites.
denne tomatcoulisen er svært annvennelig
den smaker gudomelig lagt som
et speil på en talerken med grillet fisk
brukes i :
- fiskesaus
- i bechamelsaus til en fom med pasta
- prøv selv
Bedre saus
Siste kommentarer