Loading...
X

temperaturer-tips

Temperatur + tid
ingrediens kokt dampkokt stekt ovn fritert grill micro
camembert (ost) 190oC 2-3min
grillet ost 3 cm fra grille i ovn 1-2min
jordnøttolje wok fritering & braiseing 190oC
fisk skiver 250g 600-700w 2-3min
fisk filet 175 g 3-4 min 600-700w 3/4-1 min
fisk pakker & paupietter forkokt fyll 600-700w 1 1/2-2min
hel flatfisk pr 250g 600-700w 1 1/2-2 min
hel rundfisk pr 250g 600.700w 2 1/2-3min
fisk fletter 8-10min
hel fisk opptil 350g 6-8min
hel fisk opptil 900g 12-15min
kapun stor kylling pr 450g 190oC 25min
kylling pr 450g 200oC18 min + 18 min ekstra
perlehøns pr 450g 200oC i 15 min + 15 min ekstra
poussin/posjonskylling 200oC 25-30min
kalkun under 4 1/2kg pr 450g 180oC 20min
kalkun over 4 1/2kg pr 450g 180oC 16-18min
and pr 450g 180oC 30min
gås pr 450g 200oC 15min + 15 min extra
rype 200oC 35 min
rapphøns 200oC 40min
fasan 230oC 10min+ 200oC 30min
vaktel 190oC 15-20min
storfekjøtt med bein pr 450g rått 180oC 20 min+ 20 min extra
storfekjøtt med bein pr 450g medium 180oC 25min + 25 min ekstra
storfekjøtt med bein pr 450g gjennomstekt 180oC 30 min + 30 min ekstra
storfekjøtt uten bein pr 450g rått 180oC 15 min + 15 min ekstra
storfekjøtt uten bein pr 450g medium 180oC 20 min + 20 min ekstra
storfekjøtt uten bein pr 450g gjennomstekt 180oC 25 min + 25 min ekstra
kalvekjøtt med/uten bein pr 450g gjennomstekt 180oC 25 min + 25 min ekstra
storfe biff fillet 2 1/2 cm tykke romtempererte 5 cm fra glørne meget rå bleu 1 min pr side
storfe biff fillet 2 1/2 cm tykke romtempererte 5 cm fra glørne rå saigant 2 min pr side
storfe biff fillet 2 1/2 cm tykke romtempererte 5 cm fra glørne medium A point 3 min pr side
storfe biff fillet 2 1/2 cm tykke romtempererte 5 cm fra glørne gjennomstekt bien cuit 3 min pr side etterstek på svak varme 6-10 min
storfe biff mørbrand 2 1/2 cm tykke romtempererte 5 cm fra glørne meget rå bleu 2 min
storfe biff mørbrand 2 1/2 cm tykke romtempererte 5 cm fra glørne rå saigant 3 min
storfe biff mørbrand 2 1/2 cm tykke romtempererte 5 cm fra glørne medium a point 4 min
storfe biff mørbrand 2 1/2 cm tykke romtempererte 5 cm fra glørne gjennomstekt 3 min på hver side etterstek svak varme 6-10 min
lam stek kjernetemperatur 60oC rød kjerne pr 450g 230oC 10 min 180oC 18min
Lam stek kjernetemperatur 70oC rosa kjøtt pr 450g 230oC 10 min 180oC 25 min + 25min
lam stek kjernetemperatur 76oC grått kjøtt pr 450g 230oC 10 min 180oC 30min + 30min
lam sommerfugllår snu halve tiden rosastekt 20-25min
lam sakiver av lår snu halve tiden rosastekt 8-10min
lam koteletter snu halve tiden rosastekt 6 min
lammespyd snu halve tiden rosastekt 6-8min
lam noisetter snu halve tiden rosastekt 10min
svin stek med bein kjernetempratur 80oC pr 450g 230oC i 10min 180oC
30min + 30min ekstra
svin stek utbeinet rullet kjøtt kjernetemperatur 80oC pr 450g 230oC i 10min 180oC 35min +35min extra
brokkoli pr 225g 8 min 600-700w 3 1/2-4 min
blomkål pr 225g 8 min 600-700w 3 1/2-4 min
rosenkål pr 225g 10 min 600-700w 5min
gulrøtter pr 225g i skiver 10 min 200oC penslet med smør/olivenolje 600-700w 5-6 1/2 min
aspargisbønner pr 225g 8 min 600-700w 5-7 min
erter 225g 2-3 min 600-700w 4-5min
sukkererter pr 225g 600-700w 4-5min
grønne bønner 8 min
kål 10 min
fenikkel 10 min
poteter (nye) 12 min
spinat 1-2 min
squash 5 min
babysquash 5 min
augbergtiner 200oC 30 min

penslet med smør/olivenolje

 

pastinakk 200oC 30-45 minpenslet med smør/olivenolje
søtpoteter 200oC 45 min penslet med smør/olivenolje
neper 200oC 30-45min penslet med smør/olivenolje
vintersquash 200oC 230-45 min penslet med smør/olivenolje
hvitløksblomster 180oC 50 min olivenolje
adsukibønner10 min kraftig så småkoke 30-45 min
bondebønner10 min kraftig så småkoke 1-1 1/2 time
channellinibønner10 min kraftig så småkoke 1 1/2 time
hvite bønner10 min kraftig så småkoke 1 1/2 time
kikerter10 min kraftig så småkoke 1 1/2 – 2 timer
limabønner10 min kraftig så småkoke 1-1 1/2 time
mungbønner10 min kraftig så småkoke 45 min
pintobønner10 min kraftig så småkoke 1 time
røde bønner10 min kraftig så småkoke 1-1 1/2 time
soyabønner10 min kraftig så småkoke 1 1/2-2 timer
svarte bønner10 min kraftig så småkoke 1 – 1 1/2 time
svartøyebønner10 min kraftig så småkoke 1 tome
brune linser 30-45 min
gule linser 30-45 min
grønne linser 30-45 min
puylinser 30-45 min
ris amerikansk langkornet hvit 15 min
ris amerikansk langkornet brun 30-45 min
ris abborio 15-20 min
ris basmati 15 min
ris grøt se pakken
hurtigris 5-12 min
ris japansk 15 min
ris jasmin 15 min
ris thai 15 min
villris 35-40 min
couscous 5-10 min
pasta fersk 1-3 min
pasta fersk fylt 3-7 min
pasta tørkede pastanudler 8-15 min
pasta tørket kort 10-12 min
vårrull 180oC 2-3 min

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.