Loading...
X

jegersaus

200 g små sjampinjonger

100 g smør

40 g sjalottløk finhakket

4 dl tørr hvitvin

4 dl kalvekraft

1 ss finklippet bladpersille

1 ss finklippet estragon

  • Tørk soppen ren med kjøkkenpapir og
  • skjær den i tynne jevne skiver
  • varm halvparten av smøret i en grunn kasserolle
  • tilsett soppen og
  • la den surre over middels sterk varme i 1 minutt
  • tilsett sjalottløken og
  • la det surre i 1 minutt til
  • det skal ikke ta farge
  • ha soppen og sjalottløken
  • i en finmasket sikt så fetet kan renne av 
  • ha dem tilbake i kasserollen
  • tilsett vinen og
  • reduser væskemengden til det halve
  • over middels sterk varme
  • hell på kalvekraft og
  • la det koke over svak varme i 10-25 minutter
  • til sausen er så tykk at den dekker
  • baksiden av en skje
  • ta kasserollen av varmen og
  • visp inn resten av smøret og
  • de finklippede urtene
  • smak til med salt og pepper 

TilberedingsTid : 10 minutter KokeTid : 20 minutter

mengde:

Posjoner: 8

 Sauce chasseur

denne lette velsmakende sausen er rask å lage 

den egner seg til fjerkre og kalv

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.