jegersaus
25. september 2014
200 g små sjampinjonger
100 g smør
40 g sjalottløk finhakket
4 dl tørr hvitvin
4 dl kalvekraft
1 ss finklippet bladpersille
1 ss finklippet estragon
- Tørk soppen ren med kjøkkenpapir og
- skjær den i tynne jevne skiver
- varm halvparten av smøret i en grunn kasserolle
- tilsett soppen og
- la den surre over middels sterk varme i 1 minutt
- tilsett sjalottløken og
- la det surre i 1 minutt til
- det skal ikke ta farge
- ha soppen og sjalottløken
- i en finmasket sikt så fetet kan renne av
- ha dem tilbake i kasserollen
- tilsett vinen og
- reduser væskemengden til det halve
- over middels sterk varme
- hell på kalvekraft og
- la det koke over svak varme i 10-25 minutter
- til sausen er så tykk at den dekker
- baksiden av en skje
- ta kasserollen av varmen og
- visp inn resten av smøret og
- de finklippede urtene
- smak til med salt og pepper
TilberedingsTid : 10 minutter KokeTid : 20 minutter
mengde:
Posjoner: 8
Sauce chasseur
denne lette velsmakende sausen er rask å lage
den egner seg til fjerkre og kalv
Bedre saus
Siste kommentarer