Loading...
X

allemendesaus

60 g sjalottløk finhakket

1 dl tørr hvitvin

10 hvite pepperkorn støtt

Klasisk Bouquet garni med 1 sarkvist

5 dl hønsekraft

100 g sjampinjonger i skiver

2 dl kremfløte

salt

nykvernet pepper

til jevningen:

1 dl kremfløte pisket og
blandet med 3 eggeplommer
og saften av 1 sitron

 

  • bland sjalottløk hvitvin støtt pepper
  • og Klasisk Bouquet garni
    i en
     kasserolle
  • sett den over middels sterk varme
  • og reduser vinen med to tredjedeler
  • tilsett hønsekraft og sopp
  • kok til væsken er redusert til det halve
  • hell på kremfløyen
  • la sausen koke i 5 minutter
  • til den dekker baksiden av
  • en skje med et tynt lag
  • hall på jevningen
  • pisk til alt er godt blandet
  • trekk kasserollen av varmen
  • smak til sausen med salt og pepper
  • sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil
  • server straks 

TilberedingsTid : 5 minutter KokeTid : 35 minutter

mengde:

Posjoner: 6

 Sauce allemande

denne lette silkeaktige sausens

nydelige konsistens passer fint til

kokt fjærkre og

innmat som hjerne og brissel

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

april 2025
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.