soubisesaus
25. september 2014
40 g smør
200 g løk i tynne skiver
1 posjon sauce bechamel
1 1/2 dl kremfløte
revet muskatt
salt
nykvernet pepper
- smelt smøret over lav varme
- i en kasserolle
- tilsett løken
- la den surre i 5 minutter
- uten å ta farge mens
- du rører forsiktig med en treskje
- sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil
- ned i en ren kasserolle
- press løken igjennom med baksiden av en liten øse
- tilsett fløten
- la det småkoke i 6-8 minutter
- under konstant omrøring
- til sausen tykner
- smak til med muskatt salt og pepper
- server sausen rykende varm
TilberedingsTid : 5 minutter KokeTid : 25 minutter
mengde:
Posjoner: 4
sauce soubise
denne sausen er perfekt til vinterbruk og
passer ekstra godt til stekt kalvekjøtt
eller stekt kylling eller perlehøne
den kan tilberedes på forhånd og
varmes opp i vannbad
Bedre saus
Siste kommentarer