Loading...
X

syresaus

30 g smør

60 g syre

40 g sjalottløk finhakket

1 dl hvitvin

2 dl  grønnsakskraft

2 dl kremfløte

salt

nykværnet pepper

  • vask syren og fjern stilkene
  • legg flere blader oppå hverandre
  • rull dem sammen som en sigar og
  • riv dem fint
  • gjenta til du har revet all syren
  • smelt smøret i en dyp stekepanne
  • tilsett sjalottløken og
  • la det surre over svak varme i 30 sekunder
  • tilsett syren og la det surre 1 minutt til
  • hell på vin og kraft og
  • reduser væsken med to tredjedeler
  • tilsett fløten og la det koke i 2 minutter
  • sausen skal være tykk nok til å
  • dekke baksiden av en skje med et tynt lag
  • smak til med salt og pepper
  • server straks 

TilberedingsTid : 5 minutter KokeTid : 20 minutter

mengde:

Posjoner: 6

 sauce à l´oiseille

En saus laget av en meget dyktig kokk

som har inspirert mange i verden

syrlig frisk undertone gjør den perfekt
til pannestekte lammekotteletter
eller stekt kaninsadel noen få
revene mynteblader i sausen rett
før servering forsterker syresmaken og

gjør sausen rundere

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.