Loading...
X

champangesaus-med-morkler

75 g friske morkler eller
30 g tørkede morkler
bløtlagt i kokende vann i 1 time

4 dl hønseveloute

2 dl champagne brut

2 dl kremfløte

80 g gåseleversmør

salt

nykværnet pepper

  • rens soppen
  • skjær av den nederste del av stilken
  • del den i to eller i fire hvis de er veldig store
  • skyll soppen i kaldt vann for å fjerne jord og sand
  • klapp den tørr med et kjøkkenhåndkle
  • hvis du bruker tørkede morkler
  • lar du dem renne av og
  • fortsetter som ved frisk sopp
  • bland hønseveloute og tre firedeler
  • av champangen i en kasserolle
  • la det koke over middels sterk varme
  • i 20 minutter
  • tilsett fløten og soppen i en annen kasserolle
  • og kok opp over middels sterk varme
  • la den koke i 5 minutter
  • hell blandingen med fløte og morkler i kasserollen
  • med velouteen
  • la det småputre i 15 minutter og
  • fjern om nødvendig snerk
  • fra overflaten med en skje
  • tilsett resten av champangen
  • la sausen koke i 2 minutter og
  • trekk kasserollen av varmen
  • tilsett gåseleversmørret
  • litt om gangen
  • bland det inn i sausen med en treskje
  • smak til med salt og hvit pepper
  • server straks

TilberedingsTid : 10 minutter KokeTid : 45 minutter

mengde:

Posjoner: 8

 Sauce Champagne aux morilles

dette er den champagnesausen som serveres til

posjert hanehanekylling passer til en spesiell anledning 

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.