supremesaus-med-sherry
25. september 2014
2 1/2 dl kokende hønseveloutee
50 g små sjampinjonger i tynne skiver
1/2 dl kremfløte
30 g kaldt smør i terninger
4 ss tørr sherry
salt
nykværnet pepper
- Hell den kokte hønsevelouteen i en kasserolle og
- tilsett sopp og fløte
- la det småkoke over lav varme i 10 minutter
- rør av og til med en treskje
- sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil
- ned i en ren kasserolle
- skru varmen ned til laveste trinn og
- visp inn smøret litt om gangen
- trekk kasserollen av varmen
- rør inn sherry
- smak til med salt og pepper
- server straks
TilberedingsTid : 5 minutter KokeTid : 10 minutter
mengde:
Posjoner:
sauce suprème au sherry
Eden klassiske suprèmesaus
lages uten sherry
men sherry gir en behagelig undertone
denne herlige glatte kremete sausen
er lett og velsmakende
server den til
kokt fjærkre timbaler av sopp
og kalvebrisel bresert salat eller
tynne pannestekte kalvefilleter
det er viktig å bruke godt smør
til å runde av sausen med
Bedre saus
Siste kommentarer