Loading...
X

hvit-smorsaus

1 dl hvitvinseddik

60 g sjalottløk finhakket

2 ss vann

1/2 dl kremfløte

200 g kaldt smør i terninger

salt og nykvernet pepper

  • bland eddik sjalottløk og vann
  • i en kasserolle og
  • reduser væskemengden med to tredjedeler
  • over lav varme
  • tilsett fløten og
  • reduser med en tredjedel
  • over lav varme visper du inn
  • smøret litt om gangen
  • eller rører det inn med en treskje
  • det er viktig at sausen holdes
  • så vidt under kokepunktet ved ca 90oC
  • den må ikke koke
  • smak til med salt og pepper og
  • server straks 

TilberedingsTid : 10 minutter KokeTid : 15 minutter

mengde:

Posjoner: 6

Beurre blane à la crème

som til all smørsaus bør bruke usaltet smør

denne delikate sausen en enkel å lage og

smaker godt til all slags kokt fisk

 

 

rød smørsaus:

du kan lage en rød utgave av denne sausen

ved å bruke rødvinseddik

i stedet for hvitvinseddik

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.