Loading...
X

honseveloute-ny

60 g hvit jevning varm

7 1/2 dl hønsebuljong avkjølt

1/2 dl tørr sherry kan skøyfes

salt

nykvernet hvit pepper

  • ha den varme jevningen i en kasserolle og
  • tilsett kald hønsebuljong
  • sett kasserollen over middels sterk varme og
  • kok opp
  • mens du visper hele tiden
  • reduser varmen og
  • la velouten småkoke i 30 minutter
  • rør i sausen og
  • skum overflaten hvert 10 minutt
  • tilsett eventuelt sherry og
  • kok i 1 minutt til
     
  • smak til sausen med salt og hvit pepper
  •  sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil

TilberedingsTid : 5 minutter  KokeTid : 30 minutter

mengde: 8 dl

Posjoner: 6

 denne velouten kan brukes som basis for andre sauser

men sløyf da sherry

server til kokt fjærkre og ris

hel lyst pannestekt kalvebrissel gratinert med bladsalat

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

april 2025
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.