Loading...
X

matelotesaus

2 1/2 dl fiskekraft

50 g små sjampinjonger i tynne skiver

4 dl fiskeveloute

50 g kaldt smør i terninger

salt

kajenne pepper

  • Hell fiskekraften og sopp
  • i en kasserolle og
  • la det koke over middels sterk varme
  • til halvparten av væsken er fordampet
     
  • tilsett fiskevelouten og
  • la småkoke i 10 minutter 
  • sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil 
  • ned i en ren kasserolle
     
  • trekk kasserollen av varmen og
  • visp inn smøret litt av gangen
  • smak til med salt og kajenne
     
  • RØD :
  • til rød saus bruker du fiskekraft
  • kokt på rødvin og
  • erstatter fiskevelouteren med kalvekraft
  • denne sausen får en dyp ravfarge 

TilberedingsTid : 5 minutter KokeTid : 20 minutter

mengde:

Posjoner: 4

Sauce matelote

 blir vanligvis servert med småløk

og små sjampinjonghatter

surret i smør

den passer bra til hel pannestekt

ørret hvitting og

mange andre fiskeslag
 

noen ganger runder jeg av sausen

med 100 g krepsesmør i stedet

for 50 g kaldt smør
dette gjør sausen delikat og
til det perfekte tilbehør til havabbor

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.