matelotesaus
11. september 2014
2 1/2 dl fiskekraft
50 g små sjampinjonger i tynne skiver
4 dl fiskeveloute
50 g kaldt smør i terninger
salt
kajenne pepper
- Hell fiskekraften og sopp
- i en kasserolle og
- la det koke over middels sterk varme
- til halvparten av væsken er fordampet
- tilsett fiskevelouten og
- la småkoke i 10 minutter
- sil sausen gjennom en finmasket trakteformet sil
- ned i en ren kasserolle
- trekk kasserollen av varmen og
- visp inn smøret litt av gangen
- smak til med salt og kajenne
- RØD :
- til rød saus bruker du fiskekraft
- kokt på rødvin og
- erstatter fiskevelouteren med kalvekraft
- denne sausen får en dyp ravfarge
TilberedingsTid : 5 minutter KokeTid : 20 minutter
mengde:
Posjoner: 4
Sauce matelote
blir vanligvis servert med småløk
og små sjampinjonghatter
surret i smør
den passer bra til hel pannestekt
ørret hvitting og
mange andre fiskeslag
noen ganger runder jeg av sausen
med 100 g krepsesmør i stedet
for 50 g kaldt smør
dette gjør sausen delikat og
til det perfekte tilbehør til havabbor
Bedre saus
Siste kommentarer