Loading...
X

fiskekraft-fumet-de-poisson

1 1/2 kg ben og
avskjær av

hvit fisk feks
sjøtunge
  piggvar
slettvar hviting
i biter

50 g smør

det hvite av 2
purrer
i tynne skiver
 

75 g løk
i tynne skiver

75 g små sjampinjonger
i tynne skiver
 

2 dl tørr hvitvin

1  Klasisk Bouquet garni

 2 sitronskiver

8 hvite pepperkorn
støtt smaksette hel pepper

  • skyll fiskebein og avskjær
    i kaldt rennende vann og
    la det renne av

    smelt smøret i en kaserolle
    og la grønnsakene surre
    over lav varme

    i noen minutter

    tilsett fiskebein
     og avskjær

    la det småkoke 
    et par minutter

    før du tilsetter vinen

    la det koke til
    to tredjedeler
    av væsken
    er fordampet

    tilsett 2 1/2 liter
    kaldt vann

    kok opp

    senk varmen

    skum overflaten

    og tilsett Klasisk Bouquet garni

     og sitronskivene

    la det trekke ved kokepunktet
     i 25 minutter

    skum ved behov

    10 minutter før koketidens slutt

    legger du i pepperposen
    (smaksette hel pepper)

     øs kraften forsiktig
     gjennom en finmasket
    traktformet sil

    og avkjøl den så raskt
    som mulig avkjøle og frysing av kraft

Tiberedingstid: 20 minutter koketid: 30 minutter

mengde : til 2 liter

Fiskekraft kan brukes som basis
for aspik
til servering av kald fisk

tilsett bare noen gelantinblader
og krydre med salt og pepper
før gelantin stivner

hvis du har tenkt å bruke kraften
til en rødvinsaus
bruker du rødvin
i stedet for hvitvin
når du koker kraften

Fiskeveloute:
du får en herlig fiskeveloute
ved å tilsette 60 g hvit jevning
(hvit jevning tradisjonell)
pr liter kraft og
la sausen koke 20 minutter.

kraft

bedre SAUS

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.