bruschetta-med-tomat-og-basilikum
10. september 2014
Bruschetta med tomat og basilikum
- Sett steikeovnen på 180 grader.
- Skjær baguetten på skrå,
i ca. 1 cm tykke skiver.
- Legg de på et bakepapirkledd
steikebrett.
- Pensle på olivenolje på
begge sider av baguettskivene.
- Sett de i ovnen til de er gylne
og litt sprø.
- Skrell hvitløkbåtene
og gni de stekte baguetteskivene
inn med litt hvitløk.
- Kok opp en gryte med litt vann.
- Snitt ett kryss i toppen på
hver tomat og ha de i det
kokende vannet i ca. 15 sek.
- Legg de over i iskaldt vann.
Flå deretter av skinnet.
- Del tomatene i to og ta ut innmaten.
- Skjær tomatkjøttet i fine små terninger.
- Skrell og finhakk rødløk.
- Finhakk eller riv basilikum.
- Bland alt forsiktig sammen og
smak til med salt
og nykvernet pepper.
- Legg ca. 1 ss av tomatblandingen
på hver baguetteskive.
15 stykker
Bruchetta smaker godt som snacks
til et glass vin på terrassen,
eller som en liten forrett.
Det hører også med på tapasbordet.
Varier gjerne med å legge på
litt fersk mozzarella
sammen med tomatene.
Siste kommentarer