Loading...
X

bruschetta-med-tomat-og-basilikum

Bruschetta med tomat og basilikum    

  • Sett steikeovnen på 180 grader.
     
  • Skjær baguetten på skrå,
    i ca. 1 cm tykke skiver.

     
  • Legg de på et bakepapirkledd
    steikebrett.

     
  • Pensle på olivenolje på
    begge sider av baguettskivene.

     
  • Sett de i ovnen til de er gylne
    og litt sprø.

     
  • Skrell hvitløkbåtene
    og gni de stekte baguetteskivene
    inn med litt hvitløk.

     
  • Kok opp en gryte med litt vann.
     
  • Snitt ett kryss i toppen på
    hver tomat og ha de i det
    kokende vannet i ca. 15 sek.

     
  • Legg de over i iskaldt vann.
    Flå deretter av skinnet.

     
  • Del tomatene i to og ta ut innmaten.
     
  • Skjær tomatkjøttet i fine små terninger.
     
  • Skrell og finhakk rødløk.
     
  • Finhakk eller riv basilikum.
     
  • Bland alt forsiktig sammen og
    smak til med salt
    og nykvernet pepper.

     
  • Legg ca. 1 ss av tomatblandingen
    på hver baguetteskive.

15 stykker

 

Bruchetta smaker godt som snacks
til et glass vin på terrassen,
eller som en liten forrett.
Det hører også med på tapasbordet.

Varier gjerne med å legge på
litt fersk mozzarella
sammen med tomatene.

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

januar 2025
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.