durumhvetebrod
4. september 2014
begge laget dagen før
1,4 kg hvetemel
40 g salt
10 g gjær
7 dl lunkent vann
- Bland inn resten av ingrediensene
gjør deg klar til intervallelting
- Elt landsomt i 4 minitter
- hurtig de 4 neste
- dekkes med plast og
heves i 1 time
- deigen deles i 4 emner
- som eltes for hånd
- rull til brød med skjøten ned
- hev til dobbel størrelse
- drysses med durumvete
og snittes på langs
- stek i forvarmet ovn
ved 210oC i ca 40 minutter
- sett gjerne en skål med
vann i bunnen av ovnen
slik får brødet fuktig og sprø skorpe.
4 brød / 2,5 timer / lett å lage
Her er bagettens erstatter
dette saftige hvite brødet
egner seg spesielt godt til
reker og skalldyr
ved siden av måltidet
til suppa
og til Bruschetta med tomat og basilikum
sa var det …..
durum, durum, durum,
….
Rosa pantern stikker kansje innom
Siste kommentarer