valnottbrod
4. september 2014
1 l vann
2 dl kulturmelk
10 g tørrgjær
1 ss valnøttolje
1 ss salt
310 g sammalt hvete grov
320 g sammalt rugmel
ca 1,3 kg hvetemel til passe deig
2 dl grovhakkede valnøtter
- ta fram fordeig valnøtsbrød fra dagen før
- bland alt untatt hvalnøtter
- til en passe deig
- driv intervealting:
- 4 minutter langsomt
- 4 minutter raskt
- ha i valnøttene
- elt vidre i 2 minutter
- dekk til deigen hev
til dobbel størrelse
- form til brød og
hev igjen til dobbel størrelse
- dryss siktet rugmel på
- snitt brøene
- bak i ovnen i ca 40 minutter
på 200oC
Ha gjerne en skål med
vann i bunnen av ovnen
slik får brødet foktighet og sprø skorpe
4 brød/ 2,5 timer / lett å lage
Du er nesten nøtt til å ha valnøttbrød til ost
passer dessuten godt til spekemat
dette brødet kan varmes opp dagen derpå
i stekeovnen eller brødristeren pass
på å ikke elte deigen for lenge med
nøttene i da får brødet fort et lilla skjær
Siste kommentarer