Loading...
X

aioli-krevende

3 eggeplommer

2 fedd finhakket hvitløk

1 ts dijonsennep

1 ss hvitvinseddik

1/2 ts salt

1/2 ts kvernet pepper

3 dl rapsolje

soyaolje eller

olivenolje

saften av 1/2 sitron

  • Visp sammen eggeplommenesalt og pepper sennep og hvitløk

    og eddik

    spe inn med oljemens du visper til majoneskonsistens

    smak til med sitronsaft

    og eventuelt mer salt og pepper

    Aioli blir kraftigere på smak

    hvis du bruker olivenolje

4 dl /  15 minutter/ litt krevende

denne klassiske sausen stammer fra

spanjolenes tapas

det er også navnet på en egen rett

i frankrike hvor aioli serveres sammen

med fisk poteter og grønsaker

et must på klubbsandwich og som dipp til flere retter ….

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

april 2025
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.