Loading...
X

scampi-i-tigersaus

1,5 kg scampi

2 hakkede kinesiske hvitløk

2 hakkede røde chili uten kjerner

2-3 dl rapsolje

ca 6 ss rapsolje til steking

salt og

pepper

tigersaus

  • bland rapsolje hvitløk

    og chili til marinaden

  • skrell scampi
  • snitt den langs ryggen

    og ta ut tarmen svart streng

  • legg scampien i marinaden
  • i 4-5 timer
  • ta scampien opp
  • og tørk av marinaden
  • varm opp stekepannen
  • med rapsolje
  • legg i scampien sånn at
  • den så vidt dekker pannen
  • stek ca 1 minutt på
  • sterk varme på begge sider
  • krydre med salt og pepper
  • legg rekene over på fat
  • og hell over varm tigersaus
  • server med asiatisk ris 

6 posjoner /

60 minutter etter marineringen /

litt krevende

steke ikke koke når du steker fisk

scampi kreps og kjøtt

må du passe på og ikke ha for mye

i stekepannen om gangen pannen

må være godt oppvarmet oljen

eller smøret skal være varmt

før råvaren legges i

råvaren skal kun dekke stekeflaten

ikke likke i hauger og lass

øser du formye på blir maten

kokt i stedet for stekt

pannen må være varm

under hele stekingen

scampi er en lettvint råvare

skalldyr tilbys også under navn som

tigerreker asiatiske reker og kjempereker

du kjøper som regel frossene

scampi i rå tilstand med eller uten skall

de tines lett i lunkent vann

og renskes deretter om ønskelig

for skall i rå tilstand er rekene sorte

de skifter til røde når de stekes eller kokes

valg av størrelse kan være vannskelig

på posen står tallene røper størrelsen

på rekene det kan

være 16/20 eller 26/30

dette viser antall scampi på et pund

en snau halvkilo

den første varianten gir de største rekene

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2025
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.